Kraak Kermis Festival: tien dagen plezier in het hart van de stad

Tijdens het Kraak Kermis Festival kun je bij theater De Nieuwe Vorst in Tilburg tien dagen lang genieten van kunst, muziek en theater.

Tijdens de Tilburgse Kermis presenteert theater De Nieuwe Vorst het Kraak Kermis Festival. Dit bijzondere evenement is als een tiendaags festival, waarin je wordt ondergedompeld in een divers programma vol voorstellingen, films, installaties, muziek en kunst. De Krakers van De Nieuwe Vorst weten als geen ander hoe ze cultureel Tilburg moeten kraken met ongehoorde ideeën, idiote fascinaties en belachelijke energie. En nu gaan ze dus ook de kermis kraken. Het festival vindt plaats van 21 tot en met 30 juli.

Bij Kraak Kermis Festival geen snelle en heftige attracties, maar een grabbelton vol curiosa, een futuristische freakshow, en een tuin der lusten. Het festivalhart bevindt zich in de binnentuin, waar je tien dagen lang kunt genieten van off the grid kermisplezier. Laat je meeslepen door de dansinvasie van Vloeistof en neem plaats in een UFO-massagesalon. Vier Roze Maandag met circus en drag van House of Circus en rapper-producer Elmer en bekijk bijzondere films met Pop-Up Cinema en VPRO Flowerboy. In de tuin kun je genieten van dragshows en in de kelder zijn er guided raves. Laat je verrassen door gepassioneerde verhalen tijdens PechaKucha of geniet van een lekker pilsje in de tuin, waar je ook nog eens kans maakt op kunst. Tijdens het festival kun je elke dag luisteren naar Radio Sueño en deelnemen aan de Animatronic-experience.

Ontspannen en genieten

In de UFO-massagesalon kun je heerlijk ontspannen en genieten van een buitenaardse ervaring. Leg jezelf neer in de massagestoel en laat je dan meenemen op een reis door je diepste onderbewustzijn. DJ Marisol, de nachtdokter, zal je begeleiden met haar hypnotiserende muziek.

Een andere bijzondere installatie is geïnspireerd op de kleine sprookjes-attracties in themaparken. Theatermaker Joeri Happel en zijn team hebben een theatrale installatie gebouwd waarin animatronics een verwarrende dialoog voeren met elkaar en het publiek. Laat je meeslepen in de thema’s van het leven en het bewustzijn en ervaar een unieke vertelling.

En nog meer…

Kraak Kermis biedt nog veel meer bijzondere activiteiten en optredens. Zo is er ook de muzikale en visuele ervaring van Majon van der Schot, die je meeneemt op een reis naar innerlijke harmonie. Laat de vibraties van de muziek je lichaam in beweging zetten en omhels jezelf en anderen in een zachte, mooie omgeving. Of maak je eigen vluchtplan voor kunstenares Salomé Mooij die je uitnodigt voor een bijzonder een-op-een gesprek in Het Schuilatelier.

Tijdens het Kraak Kermis Festival kun je bij theater De Nieuwe Vorst in Tilburg tien dagen lang genieten van kunst, muziek en theater.

En natuurlijk mag het collectief Echte Liefde niet ontbreken met zijn gezeefdrukte shirts, muziek, ambiance en energie.

Tijdens het Kraak Kermis Festival kun je bij theater De Nieuwe Vorst in Tilburg tien dagen lang genieten van kunst, muziek en theater.

Kees-Luc Simons