Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Kinderen van de Bloemaert verbinden jong met oud door kunst en idealisme

Op donderdag 18 mei aanstaande komt er een conclusie aan een project dat BS de Bloemaert in samenwerking met het BIK collectief, stichting Herpetofauna en Healthy seas vorige maand heeft doorlopen. De kinderen zijn zich bewust geworden van de problematiek rondom de “plastic soep” en hebben gewerkt met thema’s als recycling en duurzaamheid. Het BIK collectief heeft een aantal kunstwerken geproduceerd met de kinderen en ze geleerd dat afval in essentie niet bestaat.

Stichting Herpetofauna en Healthy seas hebben het thema vanuit natuurbescherming aan de kinderen voorgelegd, en ze laten zien dat veel dieren de dupe zijn van al deze vervuiling.

De kinderen hebben voor de schildpad, die erg getroffen wordt door vervuiling en verlies van leefgebied, een sponsorloop gehouden, en het geld zal worden gebruikt voor de bescherming van deze dieren.

Op 18 mei wordt de cheque feestelijk overhandigd aan stichting Herpetofauna.

Het programma wordt mede dankzij het BIK collectief en de Bloemaert nog opgewaardeerd. Een van de kunstwerken zal namelijk worden gedoneerd aan zorgcentrum de Reyshoeve te Tilburg, zodat ook ouderen kunnen genieten van kunst met een idealistische achtergrond.

De kinderen zullen vertellen wat zij geleerd hebben en wat ze geïnspireerd heeft deze kunst te maken.

De samenwerking tussen het BIK collectief, Herpetofauna, Healthy seas en basisschool de Bloemaert laat zien dat een betere wereld begint bij de jeugd en dat er veel invalshoeken zijn om deze doelgroep hierbij te betrekken.

Datum: donderdag 18 mei

Aanvang programma: 13.45 uur

Locatie: BS de Bloemaert, Dalemdreef 23, 5035 LZ Tilburg

Tijmen Moelker