Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

K.O.Brass in de kern ‘enthousiast, veelzijdig en altijd verrassend’

Paradox zendt elke vrijdag met een livestream een concert uit dat je kunt volgen op YouTube. Op 28 mei gaat het om een concert van K.O.Brass.

TILBURG – Paradox zendt elke vrijdag een concert uit dat live te volgen is op YouTube. Op 28 mei valt de eer te beurt aan het koperkwartet K.O.Brass.

Als het om deze datum en publiek bij dit concert van K.O.Brass gaat dan spant het erom. Want het zou nog mogelijk zijn dat er live beperkt publiek bij mag zijn. Dat hangt ten slotte af van de regels die het Rijk stelt.

Kwintet

De vijf blazers hebben al jaren met elkaar gespeeld als sectie van The Kyteman Orchestra. Hun stijl is wel een mix van klassiek, jazz en wereldmuziek te noemen. Laatst brachten ze nog hun debuut Keyo uit, een album waar ze de komende tijd ook nog mee voor het voetlicht gaan treden in een tour.

K.O.Brass moet alles zeggen over de muzikale inhoud die het kwintet op Keyo tentoon spreidt: jazeker, knock out. Bij het beluisteren van de muziek valt dat nogal mee. Want bij knock out denk je al snel aan rake klappen die je duizelig in een hoek doen belanden. Afgezien van die klappen vreet Keyo echter op je gemoed in, omdat de brassmuziek die K.O.Brass voorstaat heel breed wordt uitgemeten. – Jazznu

Kriebels

Na tot dusver jaren met Kyteman op pad te zijn geweest begon het op zeker moment bij ze te kriebelen. Want ze bleken meer vrijheid nodig te hebben om hun eigen ideeën uit te diepen en om zich als persoon op de voorgrond te zetten. Om die reden richtten de vijf hun eigen kwintet op.

Enthousiast, veelzijdig en altijd verrassend. Dat is wat je mag verwachten van het kwintet. – Paradox

De vijf mannen hebben elk een eigen afkomst, wat ze ook in de armen drukken in hun muziek. En zo blijkt hun werk op te vallen. Niet gek dus dat ze met z’n vijven tot nog toe de handen ineen hebben weten te slaan met veel bekende namen als Typhoon, Wende Snijders, Slagwerk Den Haag, New Cool Collective en Orkater.

Vandaar dat het concert live te volgen is op vrijdag 28 mei.

De band bestaat uit Randell Heye (trompet, flügel, bariton), Romain Bly (trompet, hoorn, Ergerländer bariton, percussie), Robert-Jan Looysen (hoorn, Wagnertuba), Kobi Arditi (trombone, euphonium, toetsen), Patrick Votrian (tuba, cimbasso, sousafoon).

Kees-Luc Simons