BOOST! laat zijn voet stevig op het gaspedaal staan

Het trio Boost! houdt wel van het geven van een flinke dosis energie. Daarom gaan de mannen op 21 mei bij Paradox nog eens helemaal voluit.

TILBURG – Het trio Boost! houdt wel van het geven van een flinke dosis energie. Daarom gaan de drie mannen op vrijdag 21 mei bij Paradox weer eens helemaal voluit tijdens hun concert. Het is die avond vanaf 20.30 uur rechtstreeks te volgen via de site van het podium.

De muzikanten Rob Mostert (Hammond en keyboards), Jerome Hol (gitaar) en Erik Kooger (drums) vormen een apart trio. Zo blijken de drie ‘een zwaar voetje’ te hebben. Ofwel: het gaat hier om een trio dat de voet nogal eens flink op het gaspedaal laat staan. Terwijl de mannen van Boost! hun liefde voor rock, blues, soundtracks van films uit de 70s en psychedelische muziek mengen met een vleugje jazz. Zij hebben rotsvaste ideeën die dus ook terug te horen zijn in hun nummers met vette Hammond sounds, gitaarriffs en strakke beats.

Met elkaar

Rob, Jerome en Erik besloten midden in de pandemie de handen ineen te slaan en elke week hun stilgevallen leven een nieuwe boost te geven. Ze deden dat door met elkaar te jammen, en nieuwe stukken te schrijven. Maar ook nog eens door voor hen onbekende paden te betreden. Het resultaat is een nieuw powertrio dat het best is te omschrijven als ‘a loud and nasty rollercoaster ride’.

Boost! bracht laatst zijn gelijknamige debuut uit.

…oldskool jazzrock gebaseerd op blues, psychedelica en filmmuziek. Plezierig daarbij is natuurlijk dat Hol een van de betere gitaristen van het westelijk halfrond is, Mostert ongeveer in zijn Hammond woont en Kooger zo door de wol geverfd is dat hij alles kan. Resultaat is dan ook een plaat waar de stoom aan alle kanten vanaf slaat. – Jazzism

Op vrijdag 21 mei is dit alles dus live mee te maken vanuit Paradox.

Rob Mostert Hammondorgel keyboards, Jerome Hol gitaar, Erik Kooger drums

Kees-Luc Simons