Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Juist als Amélie mensen liefde en geluk wil brengen…

Amélie de Musical gaat over de dromerige Amélie die anderen probeert liefde en vrolijkheid te brengen, met het mooie Montmartre in Parijs als achtergrond.
Foto: Annemieke van der Togt

De populaire Franse film Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain is nu voor het eerst in Nederland te zien als musical, mét de bekende filmmuziek. Het verhaal gaat over een dromerig meisje dat anderen probeert liefde en vrolijkheid te brengen, met het mooie Montmartre in Parijs als achtergrond. Amélie de Musical is met livemuziek op 29, 30 en 31 oktober te zien in Schouwburg Concertzaal Tilburg.

Deze versie van Amélie de Musical is vertaald door regisseur Daniël Cohen (onder meer bekend van Anastasia, Rent, Evita, en Brugklas de Musical) en de hoofdrol is hierin weggelegd voor Christanne de Bruijn. Deze Tilburgse actrice en zangeres speelde eerder in de musicals Wicked en Sister Act en ook de hoofdrol in de speelfilm De Dirigent.

De makers hebben een compleet nieuwe versie van de musical gemaakt, met slim bedachte vormgeving en acteurs die tevens muzikanten zijn. Toch is de bekende filmmuziek van Yann Tiersen ook weer te horen in de voorstelling.

Het verhaal van de musical

Amélie Poulain houdt zich al heel haar leven verborgen voor de buitenwereld. Als kind werd ze door haar ouders thuisgehouden van school en leefde ze in haar eigen fantasiewereld. Ze leidt een rustig leventje als serveerster in een grote stad als de tijd lijkt te zijn aangebroken om haar huis te verlaten. Tot ze thuis plots een klein schatkistje vindt. Dit brengt haar op het idee om mensen meer liefde en geluk te brengen, op haar eigen, betoverende manier. Maar dan wordt ze zelf smoorverliefd en lukt het Amélie voor het eerst in haar leven niet meer om zich nog verborgen te houden.

Kees-Luc Simons