Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Dikke kus voor dertig jaar Nederlands Dans Theater

Een dansavond om naar uit te kijken! Voor dansliefhebbers in het algemeen en de vele fans van het NDT. En van choreografen Sol León en Paul Lightfoot in het bijzonder. Het is dertig jaar geleden dat NDT’s huischoreografen hun eerste creatie maakten als duo. In drie decennia stelden zij een indrukwekkend oeuvre samen, apart voor NDT. Ze vieren deze samenwerking met vijf prachtige werken uit hun oeuvre. Namelijk Start to Finish (1996), Subject to Change (2003), Shutters Shut (2003), Shoot the Moon (2006), en Same Difference (2007). Een bundeling dus van artistieke hoogtepunten, te zien op woensdag 15 mei in Theaters Tilburg.

Elk van de vijf balletten vormt momenten in het leven en werk van de choreografen die hun koers hebben bepaald. Ofwel op een symbolische, persoonlijke of creatieve manier. Het duo beheerst een krachtige, maar toch zachte en soms grappige schoonheid in dans die vaak leunt op theatrale vormen. Kenmerkend zijn ook de rake, vaak kunstige beelden en muziek op toneel.

Sol & Paul XXX van het Nederlands Dans Theater is te zien op woensdag 15 mei om 20:15 uur in de schouwburg van Theaters Tilburg.

Foto: Rahi Rezvani

Kees-Luc Simons