Jonge Tilburgse zoldertalenten naar het grote podium tijdens Kunstbende

Tilburg – Vier jonge Tilburgse talenten vielen zondag 28 april in de prijzen met hun act of kunstwerk tijdens de voorronde van Kunstbende Noord-Brabant. In één van de acht verschillende kunstcategorieën haalden de jonge podiumtijgers alles uit de kast om een plekje te bemachtigen op het grotere podium. Alle eersteprijswinnaars stromen door naar Kunstbende Young Creators Festival.

Maar liefst 56 acts en kunstwerken waren er te bewonderen tijdens Kunstbende in Poppodium 013. De jonge zoldertalenten, in de leeftijd van 13 t/m 18 jaar, lieten zich van hun beste kant zien in één van de acht categorieën: dans, dj, expo, fashion, film, muziek, taal en muziek.

Van deze 56 acts koos de jury 22 eerste, tweede en derde prijswinnaars. De prijswinnaars wonnen optredens, studiotijd en vrijkaarten, beschikbaar gesteld door diverse Brabantse bedrijven en organisaties.

Alle eersteprijswinnaars stromen door naar de volgende ronde van het Kunstbende Young Creators Festival op zaterdag 29 juni in de Amsterdamse Westergasfabriek. De nummers één mogen optreden op Lowlands, of andere grote festivals, zoals Oerol en Mysteryland.

Op deze dag barstte Poppodium 013 ook van het Tilburgse talent. Onder de prijswinnaars waren vier jonge Tilburgse talenten:

Categorie Expo:
2de prijs: Lotte van de Sande uit Tilburg
3de prijs: Emke de Jong uit Tilburg

Categorie Fashion:
1ste prijs: Annabel Groskamp uit Tilburg

Categorie Film:
2de prijs: Bregje Pontzen uit Berkel-Enschot

Minouck Jonkers