Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Joël Heijda nieuwe programmeur bij 013 Poppodium

Joël Heijda (27) start in september als programmeur bij 013 Poppodium. Joël maakt de overstap van Patronaat in Haarlem waar hij de afgelopen 1,5 jaar ook programmeur was. Hij neemt het stokje over van Joep Smeets. 

Joël: 013 is voor mij al jaren een belangrijk podium als muzikant en als bezoeker van concerten. Als 14-jarige bezocht ik er mijn eerste shows. Ook heb ik hier door de jaren heen meerdere keren zelf met allerlei bands op het podium gestaan. Ik kijk er daarom enorm naar uit om hier als programmeur aan de slag te gaan!” 

Joël Heijda begon zijn loopbaan als freelance programmeur bij Bibelot in Dordrecht en stroomde begin 2018 door naar Patronaat. Hij komt uit Waalwijk. Daarnaast zit Joël vaak op de kruk achter het drumstel. In de eerste plaats als docent muziek en als drummer van hardcoreband No Turning Back. 

Sinds de verbouwing in 2015 maakt 013 een flinke groei door. In 2018 verwelkomde het dan ook een record van 371.000 bezoekers verspreid over 291 evenementen. Hier zijn de festivals WOO HAH! en Roadburn bij meegeteld.

Hoofd Programma Ruud Lemmen is in zijn sas om de jonge programmeur bij zijn team te voegen. “We zijn blij om in Joël een zeer gedreven programmeur gevonden te hebben die het team van 013 komt versterken.”

Kees-Luc Simons