Je stoutste dromen overtroffen door vier musici van Sanem Kalfa Miraculous Layers?

Het kwartet Miraculous Layers van cellist en zangeres Sanem Kalfa brengt indringende melodieën en krachtige ritmes in een wonderlijke mix van jazz, pop, folk en geïmproviseerde muziek.
Foto: Eric van Nieuwland

Indringende melodieën en krachtige ritmes in een wonderlijke combinatie van jazz, pop, folk en geïmproviseerde muziek. Het komt allemaal terug in de muzikale veelzijdigheid van celliste en stemkunstenares Sanem Kalfa en haar groep Miraculous Layers met Tineke Postma (saxofoon), Sun-Mi Hong (drums) en Marta Warelis (piano).

Al jarenlang woont Sanem in Nederland, maar haar muzikale roots reiken tot aan Trabzon, een stad aan de Zwarte Zee in Turkije. Haar invloedrijke geluid komt tot leven op het prachtige album Black Sea Songs (2021), een meeslepende mix van muzikale tradities doorspekt met avontuurlijke verrassingen. Dit jaar viel de vocaliste de eer te beurt om als artist-in-residence op te treden tijdens het North Sea Round Town festival in Rotterdam en daar samen te werken met de Amerikaanse trompettist Ambrose Akinmusire. Sanem Kalfa heeft in die tijd ook haar ultieme droomgroep Miraculous Layers gevormd.

Droomgroep

Sun-Mi Hong behoort op dit moment tot de toonaangevende drummers van de Europese jazzscene en oogst lof als bandleider met haar recente album. Saxofoniste Tineke Postma, winnares van de Boy Edgarprijs, en pianiste Marta Warelis, te horen op een recent uitgebracht album van de New Yorkse trompettist Dave Doublas, maken Sanems viertal compleet.

Met Miraculous Layers is de muziekscene een formatie met een verfrissende eigen sound rijker: ‘Waar veel jonge jazzvocalisten blijven hangen in het Great American Songbook of Scandinavische fjordenmuziek, kiest Kalfa voor een volstrekt originele en innovatieve aanpak’, aldus Jazzenzo.

Live

Benieuwd of de vier musici van Sanem Kalfa Miraculous Layers zelfs je stoutste muzikale dromen weten te overtreffen? Je kunt het vrijdag 15 december in levenden lijve ervaren tijdens hun concert in Paradox.

Foto: Eric van Nieuwland

Meer over Sun-Mi Hong is te vinden in Sanne Rambags en Sun-Mi Hong in Paradox: Young VIPs maken belofte waar.

Kees-Luc Simons