Jannes (14) uit Berkel-Enschot bij laatste 12 finalisten Junior Songfestival

Naast de succesvolle tweewekelijkse video’s op Juniorsongfestival.nl en YouTube is de junioreditie van het Songfestival ook weer op televisie te volgen. Presentatie is in handen van Romy Monteiro, ze neemt het stokje over van Jan Smit. Tijdens twee halve finales en een spannende finale op NPO Zapp is te zien hoe een jury de inzending kiest voor het Junior Eurovisie Songfestival, dat dit jaar in Georgië plaatsvindt. Na de finale is de act die Nederland gaat vertegenwoordigen tot en met het optreden in Georgië te volgen op de NPO Zapp site Juniorsongfestival.nl. Tot die tijd verschijnt er elke woensdag en vrijdag om 16.00 uur een nieuwe video online.

De 14-jarige Jannes uit Berkel-Enschot doet samen met Ian, Max en Niels mee in de boyband Fource. Samen strijden ze om Nederland te mogen vertegenwoordigen tijdens het Junior Eurovisie Songfestival.

Vijftienjarig jubileum
Romy Monteiro vindt het een eer dat ze het liedjesfestijn gaat presenteren: “Het is een jubileumjaar: het festival bestaat 15 jaar en komt na een jaar van afwezigheid terug op televisie. De afgelopen jaren bleek het al een ware springplank voor jonge talenten. En de jongens en meiden die we dit jaar in de halve finales zien zijn ook stuk voor stuk veelbelovende talenten.”

Velen die afgelopen jaren meededen aan de voorrondes of aan de internationale zangcompetitie zijn nog steeds actief als zanger(es). Het meest bekende voorbeeld is OG3NE, zij deden dit jaar mee met het Eurovisie Songfestival.

Andere bekende deelnemers van de afgelopen jaren zijn onder anderen Ralf Mackenbach, Rachel Traets, Mainstreet, de tweeling Mylène & Rosanne en het groepje KISSES. Oud-deelnemers Shalisa en Femke zijn tegenwoordig te zien in een Disney-serie en Gaia Aikman (2007) speelt nu de hoofdrol in musical The Lion King.

Tijdens de video, die zojuist online is verschenen, is te zien wie de zes acts zijn die in september onder toeziend oog van Romy Monteiro hun zangkunsten aan heel Nederland laten zien. Zondag 16 september wordt bekend wie Nederland op 26 november gaat vertegenwoordigen in Georgië tijdens het Junior Eurovisie Songfestival.

Omroep Tilburg