Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Gedichtenbundel geeft nieuwe kijk op reizen naar Santiago de Compostela

Op 28 juni 2017 presenteert Leon van Corven zijn debuutbundel GAAN – Een poëtische zoektocht naar Santiago de Compostela. In de bundel, rijk geïllustreerd met pentekeningen van Rudolf Matulessya, neemt de dichter de lezers mee op een wonderlijke tocht naar de oude pelgrimsstad Santiago de Compostela.

Van de rivierdalen in Vlaanderen, door de graanvelden van Noord-Frankrijk, langs eeuwenoude steden, over platgetreden wegen en mistige bergen fietste Van Corven met zijn vrouw naar Spanje. Waarbij de weg en vooral de ontmoetingen inspireerden tot schrijven…

De 67 gedichten en één lied vertellen geen verhaal, maar wel hoe het was. Hoe het voelde. Hoe het moest gaan. Belevenissen tijdens de reis. Ervaren vanuit de ziel. Losgemaakt, gevangen en neergelegd. Persoonlijk. Voor iedereen. Om mee te voelen. Gedichten, overdenkingen, sprookjes, gedachten.

“Als reizen me iets geleerd heeft, dan is het wel de absolute waarde van vrijheid en gezondheid”, zegt Leon van Corven. ”Iedereen heeft daar recht op. Van jongs af aan. Daarom hebben we besloten om de volledige opbrengst van de bundel ten goede te laten komen aan de Stichting Kinderen Kankervrij – KiKa.”

De opzet van de bundel is persoonlijk, maar ook bewust zó geschreven, dat iedereen ervan kan genieten. Poëzie hoeft en mág niet moeilijk (te) zijn. Daarom is Rudolf Matulessya gevraagd om de gedichten van illustraties te voorzien.

In de bundel is ook één lied opgenomen, dat in Engelstalige uitvoering van René van Daelen op muziek is gezet door Robert Smit (Robert Smith Bluesband). Binnenkort zal het nummer te zien zijn via YouTube.

Op woensdag 28 juni 2017, vanaf 18.00 uur, wordt de bundel feestelijk gepresenteerd in De Visserij, Havendijk 36, 5017 AM Tilburg. Met: presentatie voormalig stadsdichter Jace van de Ven, voordracht schrijver, optreden Robert Smit + Friends, veiling illustraties en diverse andere optredens. Belangstellenden kunnen hierbij aanwezig zijn.

Voor de entreeprijs word je feestelijk ontvangen met hapje en drankje, maak je de festiviteiten rondom de presentatie mee en… je ontvangt een door schrijver en illustrator gesigneerd exemplaar van het boek.

Omdat de opbrengsten van het boek 100% naar de Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa) gaan, wordt een entreeprijs geheven. De rest van de avond zullen consumpties voor eigen rekening zijn, teneinde de opbrengst zo hoog mogelijk te laten uitkomen. Entree is mogelijk zonder aanschaf van het boek (alléén als je samen met iemand komt die wél een boek koopt).

Info en opgeven (graag z.s.m., maar uiterlijk 23 juni 2017) via leon@3co.nu. Na 28 juni kan de bundel besteld worden. Het boek is vanaf dat moment ook verkrijgbaar bij diverse boekhandels.

Omroep Tilburg