In de leer bij stadsschilder Tom Lonnee: schilderachtig Tilburg

Schilder Tom Lonnee (foto: Omroep Tilburg).

Creatief kunnen zijn zowel op het gebied van rechtspraak als op het doek. Tom Lonnee kan het en vindt zijn heil in het schilderen van landschappen en uitzichten. Eerst ging hij ver weg om uitzichten te schilderen, maar nu heeft hij Tilburg als uitgangspunt.

Al met de paplepel ingegoten is zijn voorliefde voor kunst, met name landschappen. Als hij op de middelbare school interessante tekenleraren krijgt, is het helemaal aan: “Dit wil ik graag doen.” Hij houdt zich vooral bezig met aquarel en acrylverf. Het verschil met aquarel en schilderen met acryl is dat aquarel heel vluchtig kan, en dat acryl juist werkt volgens het principe ‘nat-in-nat’.

“Een schildersblik – dus wat ik graag wil schilderen – opzetten is best moeilijk om te doen in een stad waarin je leeft,” vertelt Tom Lonnee, “als je op zoek gaat naar een plek in het buitenland dan ga je echt om te schilderen.”

Wil je meer weten over Tom Lonnee? Bekijk dan zijn website of Facebook. Wil je meer CulTuur? Blijf dan op de site en check andere afleveringen!

Omroep Tilburg