Mart Smeets geeft je een bijzondere inkijk in de top van de sport

Icoon van de sportjournalistiek Mart Smeets geeft theatercollege - portret

TILBURG – Als anchorman van Studio Sport liet hij hele generaties opgroeien met het bord op schoot. Hij trok meer dan veertig jaar mee met de Tour de France. En de liefhebber van basketbal presenteerde ook haast alle grote evenementen als het gaat om sport.

Met zijn eigen, aanstekelijke manier van presenteren en zijn minstens zo authentieke en eerlijke kijk, ontwikkelde hij zich tot een grote persoonlijkheid op het vlak van de sport. Mart Smeets geeft als icoon van de sportjournalistiek in ons land op dinsdag 11 februari een theatercollege in de schouwburg van Theaters Tilburg.

In zijn college geeft Smeets je als publiek onder andere antwoorden op vragen die iedere manager wel eens stelt. Hoe haal je het beste uit je mensen? En welke vorm van teambuilding leidt tot een ‘winning team’? Maar Mart neemt je ook mee in veel van de ontmoetingen die hij had met sporters aan de top. En uiteraard ontbreekt zijn tweede passie niet: de muziek. De top van de sport is een bijzonder college van een onvermoeibare workaholic, perfectionist, levensgenieter en verhalenverteller. Theaters Tilburg noemt het zelfs een must voor iedere liefhebber van dit icoon.

Kees-Luc Simons