Het Zuidelijk Film Festival belooft fans een indrukwekkende dosis horror

In de Tilburge arthousebioscoop Cinecitta vindt het Zuidelijk Film Festival plaats, met films van makers uit Zuid-Nederland en Vlaanderen.
Still uit de film Wall #4. © Lucas Camps

Op vrijdag 13 mei en zaterdag 14 mei vindt bij arthousebioscoop Cinecitta in Tilburg de tweede editie plaats van het Zuidelijk Film Festival. Een festival met korte films van filmmakers uit Brabant, Limburg, Zeeland en Vlaanderen. Maar liefst zeven films beleven op het festival hun Nederlandse première. Daarnaast zijn dertien films voor het eerst hier in Tilburg te zien.

Het Zuidelijk Film Festival focust zich op verhalende korte films en vertoont zowel fictie, documentaires als animatiefilms in afwisselende filmblokken. Naast de films die meedingen naar prijzen is er dit jaar ook een speciaal themablok voor de liefhebber van horror: Focus op Genrefilm. Een filmblok met vier bijzondere genrefilms van makers uit het zuiden van Nederland en uit Vlaanderen.

Filmprijzen

Grote kanshebbers voor de filmprijzen zijn de films Binge Loving van Thomas Deknop, Wall #4 van Lucas Camps en Beau Monde van Hans Vannetelbosch. Films die namelijk alle drie zijn genomineerd voor zowel Beste Film als de Talent Award, een prijs voor een veelbelovende maker. De prijsuitreiking vindt plaats op zaterdag 14 mei, de slotdag van het Zuidelijk Film Festival. De jury bestaat uit actrice Christanne de Bruijn en filmmaker Willem Bosch.

Kees-Luc Simons