Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Het duo ‘B’ascoustique’ van de Heyhoef-BackUp Band ook op de veranda van Backyard Blues

Backyard Blues - B’ascoustique - portret van het duo in de Dongevallei tussen de Schotse hooglanders
Foto: Heyhoef-Backstage

TILBURG – We zijn er inmiddels al aan gewend geraakt in deze tijd zonder concerten als vanouds. Ook op zondag 7 juni streamt Heyhoef-Backstage weer live een editie van ‘Backstage Backyard Blues’ – ‘troost in de Dongevallei’.

Op zondag 7 juni zal de zesde editie van start gaan op de veranda in de Dongevallei in de Reeshof. Niemand minder dan het duo B’ascoustique zal in de achtertuin aan de Dongevallei te zien zijn in een stream van ongeveer een half uur in de reeks ‘Backstage Backyard Blues’. Het duo bestaat in het bijzonder uit de kern van de Heyhoef-BackUp Band: gitarist-zanger Hans Ligtenberg en Marco van der Velden.

Heyhoef-Backstage ziet Hans en Marco als gelouterde muzikanten uit het Hart van Brabant die bekend staan als ware alleskunners als het om repertoire gaat. “Er bestaat bijna geen titel uit de historie van rock, seventies, traditionals, soul classics, ballads of blues-standards die zij niet wisten te vertolken.” Volgens H-B zijn zij “niet voor niets de drijvende krachten achter de Heyhoef-Muziekfabriek. Daar zijn ze ten slotte in staat om startende of gevorderde muzikanten uit heel Brabant te begeleiden en naar een hoger plan te tillen.”

‘Schot in de roos’

Reeds vijf edities heeft H-B achter de rug met ‘Backstage Backyard Blues in de Dongevallei’. Het ‘kleinschalige, subtiele en ecologische alternatief voor de uitgevallen concerten’ blijkt volgens henzelf een schot in de roos te zijn. Want dit concept biedt H-B de kans om muzikanten die hun inkomsten stil zien vallen door corona een hart onder de riem te steken. Maar ook om, als je het over cultuur en muziek hebt, het aanbod dan juist voort te zetten.

Stream

Op zondag 7 juni is B’ascoustique vanaf 17.00 uur via de site van H-B te bewonderen in de stream ‘Backstage Backyard-Blues’ vanuit de Dongevallei. Tussen de Schotse hooglanders. Kijken is gratis en het staat je vrij om te doneren. De eerdere vijf edities zijn ook nog terug te zien op die site via Hey-TV.

Kees-Luc Simons