Geef elkaar een goed gesprek: Wandelgesprekken bij de bibliotheek

De Bibliotheek Wagnerplein heeft onder de noemer ‘Geef elkaar een goed gesprek’ wandelgesprekken door het Quirijnstokpark uitgestippeld, waarbij je de kans hebt om anderen te leren kennen.

TILBURG – De temperaturen stijgen, er komt weer van alles in beweging: de lente staat voor de deur. De Bibliotheek Wagnerplein heeft intussen wandelingen uitgestippeld, waarbij mensen de kans hebben om elkaar in de lentemaand april op een ‘uitgelezen’ manier te leren kennen. Al wandelend én naar aanleiding van een mooi boek in gesprek gaan over interessante thema’s.

Onder het motto ‘Geef elkaar een goed gesprek’ gaan de deelnemers aan de wandel in het Quirijnstokpark. De Bibliotheek Wagnerplein organiseert de wandelgesprekken samen met Julia van de Griendt.

Ik en/in de natuur

Op donderdag 1 april gaan de deelnemers tussen 9.30 en 11.30 uur wandelend in tweetallen (en coronaveilig) in gesprek over het thema ‘Ik en/in de natuur’. Omdat dit thema goed past bij dat van de Maand van de Filosofie: ‘De natuur was hier’. Een en ander gebeurt in de vorm van dialogen, dus door te luisteren naar elkaars ervaringen en verlangens, die over het thema gaan. Beide gesprekspartners herkennen vast dingen van elkaar. Proberen elkaar te begrijpen en krijgen dan wellicht ook nieuwe inzichten.

Vriendschap, liefde en levenskunst

Een goed boek kan gesprekken op gang brengen en mensen met elkaar verbinden. De wandelgesprekken zijn dan ook geïnspireerd op het boek De jongen, de mol, de vos en het paard. Een bijzonder beeldverhaal met wijsheden over vriendschap, liefde en levenskunst. Rode draad is de reis van een jongen door ‘de wildernis’ en de vriendschap die hij onderweg sluit met een mol, een vos en een paard. Hun uitspraken vormen de kern van het boek: met losse bespiegelingen, vragen en daarnaast ook antwoorden die aanzetten tot verder filosoferen.

Ook op 15 april en 29 april zijn er wandelgesprekken. Geïnspireerd op hetzelfde boek, maar met andere thema’s: ‘Leven zonder franjes’ en ‘Tevredenheid’.

De bieb nodigt je van harte uit om mee te wandelen tijdens ‘Geef elkaar een goed gesprek’. Meer informatie over de plaats en de spelregels ontvang je bij aanmelden.

Aanmelden is verplicht.

Kees-Luc Simons