Fazil Say met Amsterdam Sinfonietta in Concertzaal Tilburg

Tilburg – De Turkse pianist/componist en winnaar van Edison Klassiek 2017 Fazil Say komt samen met strijkorkest Amsterdam Sinfonietta naar Concertzaal Tilburg. Het concert in Tilburg vindt plaats op donderdag 15 februari om 20:30 uur in de concertzaal.

De reden van het wereldwijde succes van Fazil Say is zijn spontane, directe en emotionele spel. Zijn passie voor jazz en improvisatie is goed hoorbaar in zijn eigen muziek. Samen met het strijkorkest Amsterdam Sinfonietta speelt hij het Twaalfde pianoconcert van Mozart. Zijn uitvoering van Mozart ‘groovet’, schreef een Duitse recensent.

Say’s eigen Tweede pianoconcert ‘Silk Road’ is een wonderlijke mix van jazz, hedendaagse en Oosterse muziek. Elk deel van het concert neemt je mee langs de legendarische Zijderoute: Tibet, India, Irak en Turkije. Het slot van het programma wordt ingezet met Beethovens Strijkkwartet.

Onder leiding van violiste Candida Thompson, en zonder dirigent is het Amsterdam Sinfonietta hét strijkorkest van Nederland. Vorig jaar speelde het orkest het Koningsdagconcert in Tilburg, en onlangs stond Amsterdam Sinfonietta samen met rapper en zanger Typhoon in de Tilburgse concertzaal.

Concertzaal Tilburg | 15 februari, 20:30 uur | Voor meer informatie kunt u terecht op www.theaterstilburg.nl

Fotocredit: Marco Borggreve

Omroep Tilburg