Europa Draait Door: ontdek nu de kracht van jóúw stem met Diederik

In een live-editie van de podcast Europa Draait Door in Tilburg ontvangen gastheren Tim de Wit en Arend Jan Boekestijn (dubbelportret) oud-politicus Diederik Samsom als speciale gast
Gastheren Tim de Wit en Arend Jan Boekestijn ontvangen oud-politicus Diederik Samsom als speciale gast in Europa Draait Door

Met de verkiezingen voor het Europees Parlement in aantocht presenteert Schouwburg Concertzaal Tilburg een speciale live-editie van de VPRO-podcast Europa Draait Door. Voormalig politicus en fractievoorzitter Diederik Samsom, presentatoren Arend Jan Boekestijn en Tim de Wit, en cabaretière Kiki Schippers worden dinsdag 28 mei welkom geheten in onze schouwburg voor een avond met een sprankelende mix van humor, goede gesprekken en muziek.

Tijdens deze speciale liveavond van de NPO Radio 1-podcast nemen historicus en oud-politicus Arend Jan Boekestijn en journalist Tim de Wit je op geheel eigen wijze mee in de wereld van de campagne en de belangrijkste verkiezingsthema’s. Zo gaan Tim en Arend Jan in deze Europa Draait Door – De Verkiezingsshow het gesprek aan met Diederik Samsom, voormalig politicus en steun en toeverlaat van Eurocommissaris Wobke Hoekstra. De heren duiken samen, recht voor je neus, in onderwerpen als veiligheid, wat de verkiezingen betekenen voor de ambitieuze Europese klimaatplannen, en welke effecten klimaatverandering heeft op de Europese economie en samenleving.

Maar deze avond is er ook ruimte voor prangende kwesties als: moet Oekraïne snel lid worden van de EU? Gaan de klimaatplannen sowieso te ver of juist niet ver genoeg? En hoe beschermen we Europa nu de wereld te maken heeft met een vijandig Rusland en opkomend China? Nooit eerder bleek er zoveel op het spel te staan als bij deze Europese verkiezingen.

Tijdens een live-editie van de podcast Europa Draait Door in Tilburg ontvangen Tim de Wit en Arend Jan Boekstijn (dubbelportret) Diederik Samsom als gast
Diederik Samsom is speciale gast bij Europa Draait Door

Live meedoen aan publieksquiz

Het publiek wordt tijdens de show wegwijs gemaakt in het Europa van vandaag. Bijgestaan door niemand minder dan cabaretière Kiki Schippers wordt het publiek niet alleen muzikaal vermaakt, maar ook uitgedaagd met de Grote Europa Draait Door Quiz. Waar kom jij mee voor de dag en durf jij je kennis te testen?

Stemmen op bijzondere locatie

De verkiezingen voor het Europees Parlement, één van de grootste verkiezingen ter wereld, staan voor de deur. Ons land gaat op donderdag 6 juni naar de stembus, gevolgd door andere EU-lidstaten in de dagen daarop. In Tilburg is het zelfs mogelijk om te stemmen bij Schouwburg Concertzaal Tilburg. Tot en met zondag 9 juni kunnen in totaal zo’n 360 miljoen Europeanen hun stem uitbrengen.

Trailer Europa Draait Door – De Verkiezingsshow

Wil je meer weten over de podcast? Lees dan ook:
Wat Europa beweegt, beter maakt? Europa Draait Door maakt je slimmer

Kees-Luc Simons