Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Wat Europa beweegt, beter maakt? Europa Draait Door maakt je slimmer

De wekelijkse NPO radio 1 podcast Europa Draait Door (Arend Jan Boekestijn (l) en Tim de Wit op foto) komt op uitnodiging van Schouwburg Concertzaal Tilburg en Studium Generale als theatercollege naar de Tilburgse Concertzaal.
Arend Jan Boekestijn (l) en Tim de Wit | Foto: Raymond van Olphen

Er is veel aan de hand in Europa. Journalist Tim de Wit en historicus en voormalig politicus Arend Jan Boekestijn hebben dan ook geen gebrek aan onderwerpen voor hun podcast Europa Draait Door. Deze wekelijkse NPO radio 1 podcast komt donderdag 15 december op uitnodiging van Schouwburg Concertzaal Tilburg en Studium Generale naar de Tilburgse Concertzaal. Als theaterprogramma “voor iedereen die Europa beter wil begrijpen” aldus Tim de Wit.

Gastheren Arend Jan en Tim bespreken grote onderwerpen in Europa en blikken terug op het afgelopen jaar. De oorlog in Oekraïne, corona, migranten en de gevolgen van Brexit. Over alles wat Europa teistert, beweegt en beter maakt. Niet precies als we gewend zijn in de podcast Europa Draait Door, maar dit keer interactief en dus live in het theater. Een stukje duiding en begrip zo aan het eind van het jaar.

Speciale gast is Han ten Broeke, directeur Politieke Zaken bij het Haags Centrum voor Strategische Studies.

Na de pauze is er ruimte voor vragen of een korte quiz en ja, ondanks alles, ook met humor.

Deze bijzondere editie van Europa Draait Door is georganiseerd door Schouwburg Concertzaal Tilburg in samenwerking met Studium Generale.

Kees-Luc Simons