Enemy streeft naar ’totaalmuziek’ tijdens MAKE IT

MAKE IT is een kersvers jazzfestival dat zich afspeelt op meerdere plekken in de stad. Het verbluffende trio Enemy streeft dan ook weer naar ’totaalmuziek’. Ze spelen dus op vrijdag de 20e in Paradox in het kader van de tweede editie van dit festival.

Deze musici uit Londen en Berlijn streven al met al steeds naar ‘totaalmuziek’. Daarbij draagt ieder bandlid in gelijke mate bij aan een samenhangend geheel. De energie die de musici dan uitstralen werkt aanstekelijk. Terwijl de composities uitdagend zijn en vol eigentijdse beats en treffende wendingen zitten.

Bassist en medecomponist Frans Petter Eldh produceerde het debuut van Enemy dat in 2018 verscheen. Op dat album zijn invloeden van elektronische muziek en sampling te horen. De andere componist in de band is Kit Downes. Hij kreeg als pianist vorig jaar tevens veel waardering voor zijn solo-album. Drummer James Maddren uit Londen behoort tot de meest gevraagde slagwerkers van nu. Hij werkte eerder ook samen met Marc Copland, Gwilym Simcock en Jacob Collier.

Kijk voor meer op de site van het festival.

Kees-Luc Simons