Eerbetoon aan Armhoefse Akkers en Sacramentskerk

Tilburg – Om de buurt de Armhoefse Akkers te bedanken en om de Sacramentskerk een laatste eer te bewijzen, heeft Zeus Hoenderop het initiatief genomen om op zondag 8 april een eerbetoon te brengen aan de Sacramentskerk. Om 15.00 uur zal pastoordeken Jeroen Miltenburg de aanwezigen inspireren met een mooie boodschap.

Aansluitend volgt het debuutoptreden van het Ensemble d’O, onder muzikale begeleiding van genie en componist Frans van Hoek.

Ensemble d’O zingt muziek van Frans van Hoek en andere componisten, waarbij inspiratie de verbinding vormt tussen noten en stemmen. Op alt: Jacqueline van Eerd, sopraan: Christel Schimmel, tenoren: Tom van der Borgt en John La Haye, bas: Huub Prüst.

Op 8 december 2017 heeft beeldend kunstenaar Zeus Hoenderop een tafel op het braakliggende terrein van de Sacramentskerk geplaatst.

Het doel hiervan is tweeledig: de buurt een stem te geven en met elkaar weer het gemeenschapsgevoel te beleven, dat de kerk tot de sluiting bood. Hier kunnen herinneringen opgehaald en verhalen verteld worden. Daarnaast biedt de tafel een context voor de maatschappelijke vraagstelling over de herbestemming van kerken.

De ontmoetingen aan deze tafel maken onderdeel uit van een documentaire over de herbestemming van kerken waar Zeus Hoenderop aan werkt.

Tot vrijdag 13 april is het nog mogelijk om herinneringen te delen aan tafel op het terrein van de Sacramentskerk.

Eerbetoon: Zondag 8 april, 15:00 uur | Ringbaan Oost 180

Omroep Tilburg