Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Double bill – M A S A I & Nu ben ik Medea

We leven in een tijd waarin veel verschillende culturen met elkaar samenleven. Maar hoe gaan we met deze verschillen om, en hoe belangrijk zijn deze verschillen? De twee voorstellingen M A S A I & Nu ben ik Medea gaan over dit onderwerp: het verschil in cultuur in verschillende werelden.

Klassiek-muziektheatermaakster Nienke Nasserian Nillesen vertelt in haar voorstelling M A S A I over de grappige en ontroerende situaties die door deze verschillen in afkomst kunnen ontstaan, en over haar familie in Tanzania.

De Nederlands-Tanzaniaanse is dochter van het stamhoofd van de Masai en heeft 32 broertjes en zusjes. De persoonlijke verhalen die zij vertelt, worden afgewisseld met klassieke aria’s en Afrikaanse liederen.

In de persoonlijke performance ‘Nu ben ik Medea’, gebruikt Khadija Kharraz Alami de verschillende perspectieven in Euripides tragedie ‘Medea’, om haar eigen verhaal over opgroeien in twee werelden en het botsen van innerlijke kracht te vertellen.

Je ziet hoe het personage geniet van zowel de westerse als de Marokkaanse wereld. Tenminste, totdat deze twee werelden botsen, en ze probeert zich met alle kracht aan beide vast te houden. Ze groeit verder op, niet langer mét, maar tussen de twee werelden in.

De NWE Vorst | vr 23 maart | 20.00u | Kijk hier voor meer informatie www.denwevorst.nl

Fotocredit: Jostijn Ligtvoet & Casper Koster

Omroep Tilburg