Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Dolf brengt hoop en comedy vol liefde in een genadeloos hoog tempo

We zijn eraan gewend geraakt dat alles in een mum van tijd bij ons thuis wordt gebracht, maar cabaretier Dolf Jansen gaat het eens helemaal anders doen in zijn oudejaarsshow Flitsbezorgd.
Foto: Tom Cornelissen

We zijn eraan gewend geraakt dat alles binnen tien minuten bij ons thuis wordt gebracht. Chips, barbecuesaus, twee bananen en ketamine voor het hele weekend. Flitsbezorgd. Kunnen we er geen chocola van maken? Dolf Jansen gaat het gelukkig weer eens helemaal anders doen in zijn 34e oudejaarsvoorstelling. Donderdag 13 oktober in de studio van Schouwburg Concertzaal Tilburg.

In de voorstelling Flitsbezorgd wil hij een soort van chocola gaan maken van een jaar dat begon tussen lockdown en vrijheid, en via oorlog in Europa en ander grensoverschrijdend gedrag uitkwam bij een slutty summer 2.0. En natuurlijk bij een volgend groot sportevenement op een plek ‘waar je je dwangarbeiders nog niet heen zou sturen’.

Dolf brengt in honderd minuten hoop, comedy, poëzie en improvisatie. Maar ook een pleidooi voor vrede en menselijkheid op plekken waar agressie en angst lang genoeg aan het woord zijn geweest.

En ja, omdat de voorstelling nou eenmaal Flitsbezorgd heet zal het tempo geregeld vrij hoog liggen. Maar de cabaretier, presentator, ambassadeur, marathonloper en schrijver belooft dat je meer dan genoeg tijd voor schaterlach en andere geluiden krijgt.

Lees ook:
Lebbis zet in op het meemaken van iets wat nagenoeg misgaat

Kees-Luc Simons