Dock Fest nieuw festival voor Brabantse makers

Dock Fest is een nieuw festival dat Brabantse makers centraal stelt. Ook presenteert Dock Fest internationale makers die met Brabant samenwerken. Bijzonder is dat het festival plaatsvindt in Breda én in Tilburg, zowel bij Podium Bloos (Breda) als bij Dock Zuid. De eerste editie begint donderdag de 12e en eindigt zondag de 15e.

Makerstuin

Het festival start met de officiële opening van de locatie Dock Zuid aan de Ringbaan-Oost. Donderdag om 20.30u gaan er de deuren van “Makerstuin” open. Dan presenteren zich al met al ruim 30 culturele organisaties, ambitieuze makers en ondernemers. Zo kun je liggend ontspannen bij een yoga-concert van Dyane Donck, en is er een expositie van Merijn Bisschops. Hij is fotograaf en componist. Ook zijn er installaties zoals van celliste Jacqueline Hamelink. Daarnaast kun je deelnemen aan een percussie-workshop van Michiel Westerhuis. Tevens gaat belangencollectief MBC de dialoog aan met muziekprofessionals in een ‘Mastermind’. 

Dock Fest

Dock Fest presenteert (inter)nationale topmusici en Brabants aanstormend talent in dubbelconcerten in zowel Breda als Tilburg. Dat doet Dock Fest dus van vrijdag tot en met zondag.

Op vrijdag treedt Renée van Trier op met The Next Ensemble, en ook het collectief DOTT. Beide groepen in Tilburg. In Breda staan op dat moment twee duo’s. In de eerste plaats dat van pianist Jeroen van Vliet en saxofonist Mete Erker. En in de tweede plaats het avontuurlijke Britse Run Logan Run. 

Op zaterdag staat in Breda buurland België in de spotlights. Pianist Telderman treedt op samen met de Brusselse accordeonist Tuur Florizoone. Maar drummer Teun Verbruggen brengt ook een duo-concert met Andrew Claes (Stuff).

Het festival eindigt zondag ten slotte in Tilburg. Deze avond presenteert het duo van componist en soundwizard Richard van Kruysdijk met pianist Bart van Dongen nieuw materiaal. En pedalsteel gitarist Mathijs Leeuwis brengt dan nieuwe werken, onder meer van stadscomponist Anthony Fiumara.

Meer info en de volledige line-up staan op de site van het festival.

Dock Fest #1
Line-up met onder anderen: Telderman & Tuur Florizoone, Mathijs Leeuwis, Orkun Agir, Jeroen van Vliet & Mete Erker, Rianne Wilbers & Jornt Duyx, René van Trier & The Next Ensemble.

Kees-Luc Simons