Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Detective Moncler: een intense zoektocht naar waarheid en gerechtigheid

In de theatervoorstelling Detective Moncler gaan een detective (gespeeld door Susan Visser, campagnebeeld) en haar zoon samen op zoek naar de moordenaar van haar man.
Susan Visser speelt de titelrol in de theaterthriller Detective Moncler | Campagnebeeld: Marijke de Gruyter en Nicolien de Jong

De jonge theatermakers Jan Hulst en Kasper Tarenskeen zijn opvallend vertegenwoordigers van een nieuwe generatie theatermakers. Met Detective Moncler hebben ze een theaterthriller gemaakt waarin de vraag centraal staat of succes altijd ten koste moet gaan van menselijkheid. Gezelschap Theater Oostpool presenteert deze thriller vrijdag 17 februari in theater De Nieuwe Vorst.

Nadat Moncler, een titelrol van actrice Susan Visser, als detective ontslagen is bij de politie vanwege buitensporig geweld besluit ze zich te laten invriezen tot alle ophef voorbij is. Terwijl ze voorlopig afscheid neemt, daalt de temperatuur in haar vriescapsule tot diep onder nul.

Wanneer ze door een speling van het lot onverwacht na vijf jaar ontdooit, ontdekt ze dat haar leven drastisch veranderd is. Moncler komt te weten dat ze nog steeds wordt verguisd, dat haar man is vermoord en dat haar zoon verslaafd is geraakt.

Schipperend tussen de nog wat onwennige nieuwe tijdsgeest en haar emoties besluit Moncler niet bij de pakken neer te zitten, maar de uitdaging aan te gaan. Samen met haar zoon gaat ze op zoek naar vergiffenis en naar de waarheid achter de moord.

Detective Moncler, een verhaal over verlies, verlangen om te verdwijnen en niet in de laatste plaats over zoeken naar vergiffenis. Het verhaal nodigt je uit om na te denken over de vraag: “Ben ik een monster of is dit wat het leven ons aandoet?”

© Sanne Peper
© Sanne Peper

Lees ook:
Humor en vette knipoog in Edward II – The Gay King
Girls and Boys (16+) is hartverscheurende schreeuw om hulp die lang naklinkt

Kees-Luc Simons