Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Girls and Boys (16+) is hartverscheurende schreeuw om hulp die lang naklinkt

Actrice Hadewych Minis (foto) speelt een glansrol in de voorstelling Girls and Boys. Ook te zien in Schouwburg Concertzaal Tilburg.
Foto: Marijke de Gruyter

Actrice Hadewych Minis is op dit moment door het land aan het touren met haar solovoorstelling Girls and Boys, waar ze laatst nog de belangrijke toneelprijs Theo d’Or voor kreeg. Woensdag 28 september is de voorstelling te zien in Schouwburg Concertzaal Tilburg.

Het aangrijpende stuk Girls and Boys begint als een sprookje, geestig en romantisch. Een onverwachte ontmoeting op een vliegveld leidt halsoverkop tot een intense en gepassioneerde liefdesrelatie.

Al snel beginnen de jonge vrouw (Hadewych Minis) en haar grote liefde zich te settelen. Ze kopen een huis, trouwen, krijgen twee kinderen en jongleren met carrières.

Het leven dat ze met elkaar hebben opgebouwd is gelukkig en ziet eruit als dat van velen. Maar gaandeweg brokkelt het huwelijk af en neemt hun leven een zorgelijke wending. Die wending loopt uit op een onvoorstelbare nachtmerrie.

Live in het theater

Girls and Boys van toneelschrijver Dennis Kelly ging in 2018 in première in Groot-Brittannië.

Regisseur Daria Bukvić van Toneelgroep Oostpool besloot dat het tijd was om deze theatrale noodkreet naar de Nederlandse theaters te brengen. Het script is inmiddels vertaald en het stuk is hier dus dit seizoen live bij te wonen.

In de pers

Hadewych Minis is weergaloos. Vanaf de eerste minuut neemt ze ons mee in het verhaal met naturel spel in een informele vertelstijl met veel humor en een beeldende lichaamstaal. De kracht van de fraai opgebouwde tekst en het sterke acteren laten je niet meer los – Scènes

Hadewych Minis toont een weergaloze veelzijdigheid in deze rol, van vrouw van de wereld op de toppen van geluk tot machteloze toeschouwer in haar eigen verhaal. Het is een verhaal dat helaas verteld moet worden en het publiek mag zich gelukkig prijzen dat Minis dat op zich neemt – Toneeljury naar aanleiding van het winnen van de Theo d’Or

In ijselijk drama Girls and Boys toont de vrouw haar innerlijke kracht (…) Hadewych Minis zet haar hele fysiek in bij het spreken – NRC

Hoe Hadewych Minis zo’n groot drama zonder effectbejag brengt, geeft koude rillingen – Telegraaf
Foto: Joris van Bennekom

Kees-Luc Simons