Concert op zondag in het Cenakel – Helix Trio

Elke tweede zondag van de maand presenteert Stichting Muziek Evenementen Tilburg een bijzonder concert. Dat is dan in de voormalige kapel van het Cenakel. Ook dit seizoen kunnen liefhebbers van kamermuziek er weer live genieten van een betoverend en meeslepend programma. Het Helix Trio geeft daar in het Cenakel op zondag 13 oktober dan ook als eerste een concert.

Helix Trio

Het Helix Trio is gegrepen door het prachtige repertoire voor strijktrio. Daarom heeft het zich tot doel gesteld om dit met het publiek te delen. Zij doen dit dus door op een waarachtige manier muziek te maken. En zodoende ook de betekenis hiervan over te dragen op hun toehoorders. Hun repertoire is breed en kenmerkt zich door een grote variatie aan stijlen en nationale karakters. Het trio bestaat uit gelauwerde musici. Ze hebben elk hun sporen al verdiend als musicus en als solist.

Birthe Blom

Violiste Birthe Blom (1982) studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam. Vanaf 2004 studeerde zij ook in Zwitserland aan het Conservatoire de Lausanne bij violist Pierre Amoyal. Daar behaalde zij in 2007 haar diploma met lof en met het eindcijfer 10. Birthe behaalde al eerste prijzen op het Davina van Wely vioolconcours, en op het Prinses Christina Concours. Maar ook op het Nationaal Vioolconcours Oskar Back en andere concoursen.

Amber Docters van Leeuwen

Altijd op zoek naar nieuwe manieren van expressie, werkt celliste Amber Docters van Leeuwen (Zuid-Korea, 1984) vaak samen. Dat doet zij met musici die genres oversteken. Want ze geeft er de voorkeur aan om zich niet binnen één specifiek genre uit te drukken. En Amber is dus altijd op zoek naar uitdagende samenwerking. Ze won onder andere de eerste prijs in het Nationaal Cello Concours.

Joël Waterman

Altviolist Joël Waterman kreeg zijn eerste vioollessen van zijn vader en zette zijn studie voort bij Coosje Wijzenbeek in Hilversum. Op zijn zestiende stapte hij over op de altviool, en studeerde bij Marjolein Dispa aan het Conservatorium van Amsterdam. Daar studeerde hij in 2002 met de hoogste lof af. Hij heeft ook al gespeeld met tal van grote solisten.

Repertoire

Het Helix Trio gaat het publiek in Tilburg verrassen met werken van Schubert, Beethoven en George Enescu.

Kijk voor meer en het volledige programma 2019/2020 op de site van het Cenakel. Reserveren via info@cenakel.nl.

Kees-Luc Simons