Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Boekhandel organiseert Tilburgse speurtocht in de Kinderboekenweek

TILBURG – De Kinderboekenweek is weer begonnen. Dit jaar heeft boekhandel Gianotten een creatieve activiteit georganiseerd voor de Kinderboekenweek met het thema van dit jaar ‘En toen?’. Kinderen kunnen namelijk een familiefotospeurtocht maken om meer over de geschiedenis van Tilburg te weten te komen.

Dit jaar is ‘En toen?’ dus het thema voor de Kinderboekenweek, waarin we terug in de tijd gaan. De week is dit jaar van 30 september tot en met 11 oktober en gaat over de geschiedenis. Tijdens deze twaalf dagen heeft boekhandel Gianotten een initiatief voor de kinderen bedacht, namelijk een speurtocht voor heel de familie door de stad.

Aangezien verschillende activiteiten dit jaar niet door konden gaan door corona, is er dit jaar voor een ander initiatief gekozen. Kinderen kunnen samen met de familie een speurtocht door de stad maken en allerlei leuke weetjes te weten komen over de geschiedenis van Tilburg. Tijdens deze speurtocht kunnen kinderen door de stad elf locaties zoeken waar zij een foto kunnen maken van een stukje geschiedenis. De speurtocht kan je ieder moment tijdens de Kinderboekenweek zelfstandig doen.

Tilburgse geschiedenis

Door het thema geschiedenis leek het de winkel een leuk initiatief om kinderen wat meer bij te brengen over de geschiedenis van Tilburg. Zo zijn er dus elf locaties door heel de stad waar kinderen naar op zoek kunnen en daar uitleg krijgen over het verleden van die plek. Een voorbeeld hiervan is de oude Lindeboom op de Heuvel, de boom was ziek en moest weg. Hier hebben veel mensen in het verleden tegen geprotesteerd aangezien de boom al eeuwen in het midden van de Heuvel stond. Tegenwoordig is er een nieuwe boom geplant als aandenken en met de speurtocht kunnen kinderen hier een foto van maken. Als de kinderen alle elf plekken door de stad gefotografeerd en gevonden hebben, kunnen ze aan het eind de speurtocht afvinken en wacht er een klein geschenk in de boekhandel.

Janneke Timmermans