Bibliotheek Wagnerplein laat theaterstuk zien tijdens de Nationale Voorleesdagen

Bieb prikkelt de fantasie van peuters en kleuters - illustratie van Moppereend

TILBURG – Voorlezen en prentenboeken voor kinderen van 0 tot 6 jaar, dat is waar het van 22 januari t/m 1 februari om draait in de bibliotheek. Tijdens De Nationale Voorleesdagen prikkelt de bieb de fantasie van peuters en kleuters met heel veel leuke activiteiten. Centraal hierbij staat dan het Prentenboek van het Jaar. Te weten dus ‘Moppereend’, van Joyce Dunbar.

Een mopperboek om vrolijk van te worden

Voorlezen is, als het gaat om taal, goed voor de ontwikkeling van jonge kinderen. Daarom heeft De Bibliotheek Wagnerplein een leuke activiteit voor kinderen en hun (groot)ouders. Dat wil dus zeggen dat Jeugdtheater Van Niks & Van Alles het verhaal van Moppereend brengt. Het spreekt voor zich dat de dreumels er dan als publiek kansen bij de vleet bij hebben om te reageren op het verhaal. Terwijl Van Niks & Van Alles vast en zeker ook wel reageert op wat er zoal gebeurt in het publiek. Het gaat dan, zoals gezegd, om Moppereend, het Prentenboek van het Jaar. En dit boek is dus geschreven door Joyce Dunbar, en is geïllustreerd door Petr Horáček.

Het stuk “Nee” Eend prikkelt de fantasie van peuters en kleuters

Moppereend moppert heel de tijd, omdat haar vijver droog staat. Ze kan er niet zwemmen, en daarom wordt haar humeur steeds donkerder. Met al haar gemopper steekt de eend ook nog eens alle dieren aan. Komt dit nog wel goed? Vast wel, want na regen komt zonneschijn. Met soms zelfs ook een prachtige regenboog.

Ga zaterdag 25 januari dus om 11.00 uur in de bieb luisteren en meedoen met Jeugdtheater Van Niks & Van Alles. Zij spelen er dan een kort stuk met daarna liedjes om mee te zingen! Voor peuters en kleuters tot en met 5 jaar.

De toegang is gratis. De bieb heeft wel graag dat je je aanmeldt, want er is maar beperkt plaats.

Aanmelden voor het stuk kan via e-mail: wagnerplein@bibliotheekmb.nl of in de Bibliotheek Wagnerplein bij het info-punt, tijdens service-uren.

Kijk ook op de site van de bibliotheek voor heel het programma of op hun pagina op Facebook.

Kees-Luc Simons