Bibliotheek en Stadsmuseum op zoek naar Tilburgse stadsgezichten

Tilburg – Steden en taferelen uit de stad zijn door de jaren heen voor veel kunstenaars altijd een belangrijke inspiratiebron geweest. Behalve dat zo’n werk op zichzelf al mooi is om naar te kijken, vertellen de verschillende werken samen ook het verhaal van een stad of dorp. Het Tijdlab, een samenwerking tussen Bibliotheek LocHal en Stadsmuseum Tilburg, organiseert binnenkort een expositie met Tilburgse stadsgezichten. Daarom is het Tijdlab nu op zoek naar voorstellingen van de stad.

Hoewel het Stadsmuseum een aantal stadsgezichten in eigen collectie heeft, zijn er waarschijnlijk nog veel meer werken gemaakt. Een aantal daarvan zouden bij Tilburgers aan de muur kunnen hangen of misschien wel op zolder staan. Mensen die dus zo’n stadsgezicht thuis hebben en het leuk vinden dat deze tentoongesteld wordt, kunnen contact opnemen met het Stadsmuseum Tilburg. De werken, getekend of geschilderd, moeten wel voorzien zijn van een ophangsysteem.

De expositie vindt plaats in het Tijdlab in de Lochal en loopt van 3 juni tot en met half september. De bedoeling is dat er steeds tien stadsgezichten tentoongesteld worden en dat er regelmatig gewisseld wordt.

 

Tijmen Moelker