Bewonder werk van jong kunsttalent op Wintermarkt

Op donderdag 29 november opent de tentoonstelling ‘Wintermarkt’ van Kunstpodium T. Tot en met 9 december zijn kunstwerken van diverse jonge kunsttalenten te bewonderen. Het is de eerste tentoonstelling van het elfde seizoen van de Apprentice Master Exposities.

Tijdens de Wintermarkt zullen vier recent afgestudeerde jonge kunstenaars Kunstpodium T omtoveren tot een warm winterbad. Je kunt onder het genot van een glaasje glühwein je ogen de kost geven bij diverse ingerichte kraampjes of je mee laten voeren door de muziek van het koor.

De vier jonge kunsttalenten die hun werk exposeren zijn: Wessel Verrijt, Vitória Aquino, Emma van Doorn en Pieter Chanterie. Dit doen zij onder leiding van kunstenaar en master van de expositie Maarten Bel.

Het Apprentice Master project ondersteunt en motiveert net afgestudeerde kunstenaars bij de start van hun professionele carrière. In het laatste studiejaar selecteert Kunstpodium T samen met de aangesloten kunstacademies jonge veelbelovende kunsttalenten.

Na hun afstuderen kunnen de geselecteerde talenten niet meer terugvallen op de begeleiding van de academie, maar worden wel ondersteund door gerenommeerde kunstenaars.

Aan het eind van het seizoen nomineert een deskundige Brabantse vakjury de beste kandidaten voor de begeerde Jan Naaijkensprijs, die wordt uitgereikt door het Noordbrabants Genootschap.

Kunstpodium T | do 29 november t/m zo 9 december | Meer info op www.kunstpodium-t.com

Omroep Tilburg