Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Betoverende Pianisten in het Cenakel

TILBURG – Het Cenakel verzorgt i.s.m. S.M.E.T. en Ad de Roij ook dit seizoen weer vier bijzondere recitals met meesterpianisten in de oude kapel van het Cenakel. Op vier zondagnamiddagen vanaf 16.00 uur met aansluitend een borrel in gezelschap van de Betoverende Pianist.

De Russische Gryaznov behaalde zijn masters aan het Tchaikovsky Conservatorium in Moskou en in 2015 het artiestendiploma aan the Yale School of Music bij professor Berman.

Recentelijk speelde Gryaznov op verschillende internationale festivals. Op jonge leeftijd had hij al een aantal belangrijke recitals, piano-duo’s en optredens als kamermusicus op zijn naam staan. O.a. bij “Art-November” en “Musical Kremlin”  in Moskou, “Art Masters” en ”St. Moritz” in Zwitserland en diverse projecten in Japan. Hij speelde in 2008 solo bij “Russian music” in de Baltische Staten. In hetzelfde jaar had hij een rol bij het topproject “The Stars of the 21st Century” van the Moscow Philharmonic Society.

Een specialiteit van Gryaznov is dat hij orkestwerken zodanig bewerkt dat het bijzonder virtuoze en indrukwekkende solistische pianostukken worden. In het Cenakel zal de wereldpremière van zijn bewerking van de balletmuziek “Sur la Borysthène” van Prokofieff plaatsvinden. Een opdracht van The Yale University te New York. Verder speelt hij werken van Beethoven, Ravel, Debussy-Gryaznov en Rachmaninoff.

Omroep Tilburg