Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Ben jij een Nieuwe Vincent? Vincents Tekenlokaal start talentenprogramma

Jongeren kunnen hun beste tekeningen opsturen om mee te dingen naar een plek bij De Nieuwe Vincent. Bij dit talentenprogramma gaan ze masterclasses volgen en excursies doen.
Nieuwe Vincenten volgen een masterclass aan de kunstacademie van Fontys | Fotografie: Maria van der Heyden

TILBURG – De komende weken kunnen jongeren tussen de 10 en 14 jaar hun allerbeste tekeningen opsturen om mee te dingen naar een plek bij De Nieuwe Vincent. Dit talentenprogramma start in mei, is gratis en biedt plaats aan ten hoogste vijftien jongeren. Ze volgen daarbij masterclasses en excursies en werken toe naar een expositie in december.

Vincents Tekenlokaal laat weten dat jongeren die deelnemen aan De Nieuwe Vincent uit kunnen kijken naar een creatieve periode met een groep gelijkgestemde leeftijdsgenoten. Zij krijgen dan begeleiding van kunstenaars en docenten van Vincents Tekenlokaal. En ze gaan ook op pad naar een museum, een kunstenaarsatelier en een kunstacademie. Ze krijgen daar volop de kans om inspiratie op te doen en om kennis te maken met nieuwe technieken.

Expositie

Daarnaast krijgen vrienden, familie en andere geïnteresseerden na afloop de kans om al het nieuwe werk te bewonderen tijdens een expositie. Dat is op 19 december. Als afsluiting kiest een jury één deelnemer die zich De Nieuwe Vincent 2021 mag noemen. Hij of zij heeft zich volgens deze jury tijdens het programma bijzonder ontwikkeld. En hij of zij ontvangt een prijs die deze ontwikkeling nog verder kan stimuleren.

Meedoen

De Nieuwe Vincent is speciaal voor jongens en meiden tussen 10 en 14 jaar die zich verder willen ontwikkelen in tekenen en schilderen. Inzenden kan nog tot en met 25 april. Uit alle inzendingen kiest een jury dus op z’n hoogst 15 deelnemers, waarbij ze let op creativiteit en eigenheid.

Vincents Tekenlokaal

Vanaf 2013 wordt De Nieuwe Vincent georganiseerd door Vincents Tekenlokaal. Dit tekenlokaal in de Spoorzone is vernoemd naar Vincent van Gogh, die in zijn tienertijd les volgde aan de HBS in Tilburg.

Kees-Luc Simons