Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

As You Like It (8+) romcom voor hele familie over voor- en nadelen verliefd zijn

De Toneelmakerij en Circus Treurdier presenteren het blijspel As You Like It (publiciteitsbeeld), een vrije bewerking van een liefdeskomedie It van Shakespeare.
Foto: Joost de Haas

De theatermakers van De Toneelmakerij en Circus Treurdier slaan de handen ineen, blazen het stof af van een klassieker en presenteren een blijspel voor iedereen vanaf acht jaar. Een knettergekke, bomvolle, muzikale bewerking van de liefdeskomedie As You Like It van Shakespeare. Een mooie gelegenheid om de benauwde stad te ontvluchten, je bij kampvuur te nestelen en je aan melancholische songs te warmen. Zondag 30 oktober in Schouwburg Concertzaal Tilburg.

Wanneer Rosalinde en Orlando, twee hoofdpersonages van As You Like It, elkaar voor het eerst zien bij een poetry slam, is het liefde op het eerste gezicht. Zijn zij elkaars redding uit dit mistroostige bestaan?

Rosalinde wordt samen met haar nichtje en hartsvriendin Celia het huis uit gezet. Ze vluchten het bos in. Uit angst voor struikrovers en andere griezels dost Rosalinde zich uit als jongeman. Ze gaan op zoek naar Rosalindes vader, die in de Ardennen een populaire camping runt. Een idyllische plek met vegetarische cuisine en knuffelige jamsessies bij kampvuur. Dresscode: as you like it.

Ook Orlando slaat op de vlucht vanwege een vreselijke ruzie thuis. In het bos komen de twee hartendieven elkaar toevallig tegen. Maar Rosalinde houdt de boot af. Is Orlando wel echt verliefd op haar? Of is hij eigenlijk verliefd op zichzelf? Is iemand die gek is van verliefdheid überhaupt wel te vertrouwen?

Foto: Sanne Peper
Foto: Sanne Peper

As You Like It – met van tv, film en theater bekende acteurs zoals Ellen Parren (Klem), Rop Verheijen (De Luizenmoeder, Vlogmania), Wart Kamps (Missie Aarde) en cabaretier Peter van Rooijen – neemt je mee op een dwaaltocht door de Ardennen op zoek naar de ware.

Een voorstelling vol verwarring, verlangen, vermommingen en verkleedpartijen die afrekent met romantische clichés. Met stiekem zoenen bij de bosjes, vakantieliefdes en gebroken harten.

Reacties

Geslaagde komedie waarin alles klopt (…) Als je oprecht doet wat je goed lijkt, komt het uiteindelijk goed. Zoals je wilt. Dat is de wat simpele, maar uiterst smakelijk verpakte boodschap van deze heerlijke voorstelling waarin Shakespeare’s As You Like It met groot gemak geschikt blijkt als familievoorstelling – Scènes*****

De kracht van deze jeugdvoorstelling zit vooral in de ongekende grapdichtheid en de vet aangezette speelstijl – NRC Handelsblad***

Regisseur Paul Knieriem en Circus Treurdier halen in hun Shakespearebewerking vooral meligheid in elkaar naar boven, maar leggen in enkele ontroerende scènes ook de dunne grens tussen komedie en tragedie bloot – Theaterkrant

Een onwaarschijnlijke mix van absurdisme, muzikale melancholie en geestige observaties over de wereld – Haarlems Dagblad

As You Like It is een feestje voor de hele familie – Noordhollands Dagblad

Kees-Luc Simons