Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Andy McKee komt naar 013

Amerikaanse fingerstylegitarist Andy McKee komt in september van dit jaar naar Nederland voor een serie van zes shows. De jonge akoestische gitarist uit de stal van Tommy Emmanuel onderscheidt zich door zijn virtuoze percussieve speelstijl en melodieuze songs.

Het spel van Andy McKee is niet alleen auditief maar ook visueel spectaculair. De onnavolgbare wijze waarop hij, met gebruik van verschillende tunings, tapping, capos en zijn kenmerkende tweehandentechniek en percussieve aanslag, zijn gitaar inzet als een volledig orkest, leidde op youtube tot een score van tussen de vijf en vijftig miljoen views en onderstreept zijn status als een van de meest unieke en invloedrijke gitaristen van dit moment.

 

Na vijf studioalbums bracht McKee in 2016 zijn eerste livealbum uit. Met de release van ‘Live Book’ is McKee de eerste signing op CPG Sounds, het label van Tommy Emmanuel. “Het is een eer om onderdeel te zijn van zijn label. Toen ik Tommy vijftien jaar geleden voor het eerst hoorde was ik sprakeloos en dat ben ik nog steeds”, zegt McKee die afgelopen jaar met Tommy Emmanuel door Azië, Europa, Australië en de VS tourde.

 

Andy McKee Live 2017

Zondag 1 oktober Tilburg, 013      

Ticketverkoop start zaterdag 1 april a.s. om 10.00 uur via de website van 013

Omroep Tilburg