Deze week duiken we in Het Andere Normaal in de wereld van snelle hamburgers, frietjes en kipnuggets om te zien hoe de verduurzaming ook daar van toepassing is. En we spreken met Jacqueline van Eerd, die op het voormalige terrein van Ut Rooie Bietje een nieuw initiatief voor groene ondernemers is begonnen: Un Bietje Groen.
Dit vind je misschien ook interessant
Duurzame kermis Tilburg: Kamelenrace draait op biologisch afbreekbare olie
De fonkelende lichtjes, het draaien van de draaimolens en de vertrouwde liedjes. De tiendaagse kermisgekte is weer begonnen, maar de attracties verbruiken natuurlijk veel stroom. Daarom bekijkt de gemeente Tilburg hoe...
19 juli 2024
Stadsimker over mislukt bijenseizoen: ‘In veertig jaar nog nooit meegemaakt’
Bestuivende insecten, zoals bijen en vlinders, hebben het extreem zwaar dit jaar. Dat komt vooral door het natte en koude weer. Ook Tilburgs stadsimker Marcel Horck heeft er last van, want zijn bijen hebben tot dusver...
4 juli 2024
Vier op de tien Tilburgse huizen hebben energielabel A
Bijna veertig procent van de Tilburgse huizen heeft minimaal energielabel A. Daarmee staat de gemeente op de vijfde plek in Brabant. Het gemiddelde in de provincie ligt op 35,4 procent.
18 juni 2024