Interactieve tentoonstelling Long Live Fashion: nadenken over duurzaam kledinggebruik

Van 25 september tot 27 maart 2022 neemt het Textiel Museum je mee in de wereld van duurzame mode. Organisaties als Fixing Fashion, Wolkat, verschillende modeontwerpers en ROC Fashion studenten komen samen in de nieuwe expositie ‘’Long Live Fashion’’. Wij spreken met Bree Tahapary over deze nieuwe tentoonstelling.

‘’Een positieve viering van duurzaamheid’’, is hoe Bree de expositie omschrijft. ’’Deze tentoonstelling laat zien op wat voor manier we duurzamer met onze kleding om kunnen gaan’’.

Om bezoekers meer na te laten denken over de Fast Fashion industrie is er gekozen voor verschillende interactieve elementen ‘’we krijgen er hele mooie geluiden op terug’’.

‘’Long Live Fashion’’ is een expositie die de bezoekers graag wil aanwakkeren. Hoe ga je nu duurzamer om met kleding?  Aan het eind van de expositie reflecteer je terug op alles wat je hebt gezien en kun je zelfs aangeven wat jij wil gaan doen om bij te dragen aan duurzaamheid. Een expositie met een boodschap.

Meer informatie over ‘Long Live Fashion’ is te vinden op de website van het Textiel Museum. Wil je meer CulTuur? Check dan de site van Omroep Tilburg!

Omroep Tilburg