Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Willem II versterkt zich met James McGarry

Tilburg – Willem II heeft zich versterkt met James McGarry. De 20-jarige linksback uit Nieuw-Zeeland traint sinds zaterdag 7 juli al met de Tricolores mee. Hij tekent een contract voor twee seizoenen. Daarnaast heeft de club een optie om het contract met twee seizoenen te verlengen.

Al eerder doorstond McGarry de medische keuring en woensdagochtend 11 juli werden de formaliteiten afgerond.

McGarry, die ook een Iers paspoort heeft, komt transfervrij over van Wellington Phoenix, een Australische club die uitkomt in de Australische A-league en waar McGarry sinds 2014 speelt. In 2016 heeft hij de eerste helft van het seizoen voor Wellingon United gespeeld, waarna hij weer terugkeerde naar Wellington Phoenix. Daarnaast kwam hij uit voor de nationale elftallen Nieuw-Zeeland onder 17 en onder 20.

“Ik heb zin om aan de competitie te beginnen” vertelt James. “De sfeer op de club voelt goed, er hangt een goede cultuur en iedereen kan goed met elkaar opschieten. De gesprekken met de trainers waren positief en hun opvatting over het spel past bij me.”

Technisch directeur Joris Mathijsen: “We zijn erg blij met de komst van James. Het is een talentvolle jongen met een goede mentaliteit. Dit is een kwaliteit van spelers uit Australië en Nieuw-Zeeland. We zijn blij dat hij voor ons kiest om zich verder te ontwikkelen in Europa.”

Omroep Tilburg