Willem II strandt in halve finale KNVB-Beker

ROTTERDAM – Willem II heeft woensdagavond in de halve finale van de KNVB-Beker verloren van Feyenoord. In de Kuip werd het 3-0 in het voordeel van de Rotterdammers.

Aan het begin van de wedstrijd was al duidelijk dat Feyenoord zo snel mogelijk de 1-0 wilde maken. Na kansen van Haps en El Ahmadi weet Berghuis in de 21ste minuut de score te openen.

Haps zet vanaf de linkerkant van het veld voor en Berghuis weet de bal nog via de voet van keeper Branderhorst in het doel te schieten. Voor rust krijgt Willem II nog een mogelijkheid via Fran Sol, die Brad Jones op zijn weg vindt.

De tweede helft begint Willem II goed. In de 60ste minuut schiet Dankerlui op doel en via de keeper komt de bal bij Wijnaldum maar die weet de rebound niet te verzilveren.

Door het druk zetten van de Tilburgers ontstaat er ongelooflijk veel ruimte voor Feyenoord. Uit een counter waarbij de verdediging helemaal open ligt, weet Van Persie de 2-0 te maken.

Na 84 minuten weet Feyenoord ook de 3-0 te maken via Vilhena, Willem II biedt weinig weerstand meer en zo wordt het een simpele overwinning voor Feyenoord. Door het verlies van Willem II kunnen de Tilburgers zich volledig focussen op handhaving in de Eredivisie.