Willem II onder nacompetitiestreep

Tilburg – Afgelopen zaterdag heeft Willem II op eigen terrein met 1-3 verloren van nummer twee, Ajax. Door de nederlaag en de overwinning van Sparta Rotterdam op FC Groningen staan de Tricolores op de 16e plaats, die op het einde van de competitie nacompetitie zou betekenen.

Etien Velikonja, vervanger van spits Fran Sol, schoot Willem II in de 55e minuut uit een penalty op 1-0. Een kwartier later kwamen de bezoekers uit Amsterdam op 1-1 via Lasse Schøne. In de 79e minuut schoot Siem de Jong de Amsterdammers op 1-2. In de blessuretijd maakte David Neres 1-3 en besliste daarmee de wedstrijd.

Na tien wedstrijden heeft de ploeg van coach Erwin van de Looi 9 punten. Sparta Rotterdam, FC Groningen en FC Twente hebben evenveel punten maar een beter doelsaldo dan de Tilburgers.