White Demons organiseert handbaltoernooi om de Kraacht Kup

Komend weekend staat bij White Demons uit Berkel-Enschot weer het toernooi om de Kraacht Kup op de agenda. Inmiddels al voor het veertiende jaar op rij. Dan draait het in sportpark De Rauwbraken om enthousiasme, sport en feest.

Sportieve vriendschap

Het motto van het toernooi om de Kraacht Kup, ieder jaar in juni, is steeds ‘sportieve vriendschap’. Op zaterdag de 29e handbalt eerst de jeugd tussen 10.00 en 16.00 uur. Vervolgens start het tournooi beachhandbal voor de A-jeugd en de senioren. En op zondag de 30e komen zij vanaf 10.30 uur nog een keer in actie, maar dan op het veld.

Een van de vele leuke kanten van de Kraacht Kup is de shoot-out. Na afloop van elke wedstrijd krijgen zes spelers (van elk team) ieder een vrije worp. Als ze een goal maken, telt die mee in de eindstand. Dit maakt wedstrijden spannend tot de laatste seconde.

Handbal is hot

Handbal is niet alleen hot in Berkel-Enschot. Ook de nationale teams zijn bezig aan een opmars. Onlangs hebben de Nederlandse Heren zich gekwalificeerd voor het EK in 2020. En de Nederlandse Dames spelen al jaren in de internationale top. In 2017 wonnen ze namelijk eerst brons op het WK en ook in 2018 op het EK. Dit najaar gaan ze weer de strijd aan op het WK. In gemeente Tilburg is White Demons is de enige handbalvereniging (met jeugd).

Meer weten?

Het toernooi om de Kraacht Kup is voor iedereen een mooie gelegenheid om kennis te maken met handbal. En met White Demons in het bijzonder. Kom gerust een kijkje nemen! Meer informatie over het toernooi om de Kraacht Kup is te vinden op hun site.

Kees-Luc Simons