Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Voetbalseizoen Willem II start op 5 augustus, stadion wordt veiliger

Nadat Willem II degradeerde zijn de ogen gericht op het nieuwe voetbalseizoen. Niet alleen bij de Tricolores en de trouwe supporters...
Foto: Collin Beijk

Nadat Willem II in mei dit jaar nog degradeerde naar de Keuken Kampioen Divisie, zijn de ogen inmiddels gericht op komend seizoen. En niet alleen bij de Tricolores en de trouwe aanhang…

Aan het begin van elk voetbalseizoen komt de zogeheten voetbalvierhoek bij elkaar: een overleg tussen de burgemeester, de algemeen directeur van Willem II, de politie en het Openbaar Ministerie (OM). Ze spreken met elkaar over alles wat van belang is als het gaat om veiligheid rondom voetbalwedstrijden. Van combi-vervoer, tot voorzieningen in het stadion en gedrag van supporters.

Het voetbalseizoen start voor Willem II dit jaar op vrijdag 5 augustus met een wedstrijd tegen Jong PSV. En ook dit jaar is de voetbalvierhoek bij elkaar geweest. Naast vooruitkijken naar het eerste seizoen in de Keuken Kampioen Divisie, is er ook teruggekeken op het afgelopen jaar. Helaas zijn er bij de laatste wedstrijd in het afgelopen seizoen op en rond het veld ongeregeldheden geweest. Een aantal supporters hangt dan ook nog een stadionverbod boven het hoofd.

Veiligheid verhogen

Het komend seizoen worden er ook nieuwe veiligheidsmaatregelen ingevoerd. Burgemeester Weterings: “Met de voorgestelde maatregelen zoals tourniquets, extra camera’s en stevig hekwerk verhogen we de veiligheid, verbeteren we de toegangscontrole en zorgen we voor een betere beheersbaarheid. Dit draagt bij aan een veilig en gastvrij voetbal in Tilburg en dat is hopelijk volgend seizoen weer in de Eredivisie ”.

Algemeen directeur Martin van Geel: “We gebruiken deze maatregelen ook om het comfort en de publieksfaciliteiten te verbeteren door onder andere de gracht te dempen. Ons voornemen is om dat in aanloop naar het seizoen 2023-2024 te realiseren, maar uiterlijk 30 september 2023. Wij streven ernaar om een gastvrije omgeving te creëren.”

Kees-Luc Simons