Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Trappers’ verdediging rond met Verkiel en Van Gestel

Tilburg – Met het verlengen van de contracten van defensemen Jordy Verkiel en Boet van Gestel heeft Tilburg Trappers zijn verdediging compleet voor komend seizoen.

Jordy Verkiel speelt al sinds 2013 in de kleuren geel-blauw en zal ook komend seizoen weer aantreden op het ijs. Met de jaren is Verkiel elk seizoen goed voor meer punten voor Tilburg Trappers. De 22-jarige ambitieuze Dordtenaar won in 2014 de Bennie Tijnagel Trofee voor het beste talent in de Nederlandse eredivisie (samen met medeverdediger Giovanni Vogelaar) en is zich sindsdien blijven ontwikkelen.

In totaal speelde Verkiel afgelopen seizoen 55 wedstrijden en was hij goed voor 26 punten: 5 goals en 21 assists. Nu kijkt de verdediger alweer uit naar komend seizoen: “Begin juli ben ik teruggekomen van vakantie en sindsdien ben ik meteen weer begonnen met trainen. Ik denk dat we ook komend seizoen weer kans maken op het kampioenschap, al moeten we er zeker niet te makkelijk instappen. Volgens mij zijn bijvoorbeeld de teams van Essen en Duisburg sterker dit seizoen. Ik heb er in ieder geval wel weer zin in!”

Boet van Gestel is net als Verkiel opgegroeid in de Trappers Jeugd. De verdediger maakte in 2014 een eenmalig uitstapje naar Eindhoven Kemphanen, maar is sinds 2015 een bekende naam in de Trappersselectie.

Met een opleiding in commerciële sporteconomie, is Boet veelal een man van de cijfers. Met 11 assists in de Hauptrunde liet Van Gestel vorig seizoen al zien een steentje bij te dragen aan Trappers’ succes.

In de play-offs wachtte de defenseman tot de finaleserie voor hij eigenhandig ook tweemaal wist te scoren tegen Deggendorfer SC. Van Gestel stond afgelopen seizoen alle wedstrijden van Trappers op het ijs, leverde hij 20 assists en maakte hij 2 goals.

Omroep Tilburg