Tilburgse stadsderby eindigt onbeslist

TILBURG – In de stadsderby FC Tilburg – SC ’t Zand werd niet gescoord. Beide ploegen creëerden veel kansen maar wisten het net niet te vinden, desondanks was het zeker geen saaie wedstrijd.

Nadat we een kopje koffie kregen aangeboden van FC Tilburg kon de wedstrijd beginnen. Het was prachtig weer afgelopen zondag en dus liep Sportpark Spoordijk redelijk vol voor de derby tussen de twee Tilburgse ploegen. De wedstrijd beloofde dan ook een gelijkopgaande pot te worden, beide ploegen ontlopen elkaar niet gek veel op de ranglijst en spelen allebei mee in de middenmoot.

Het begin van de wedstrijd was niet erg spectaculair. De eerste kans was na vijf minuten voor SC ’t Zand. Na voorbereidend werk van Yannick Burleson komt de bal in de voeten van Matthew Wanner die de bal over het doel van FC Tilburg plaatst. Na 12 minuten is FC Tilburg voor het eerst echt gevaarlijk. Na een voorzet van Roshendley Saez legt Mustapha Houba de bal terug op Piet Adams, die wat doet denken aan Totti als valse spits, die de bal naast schiet.

De daaropvolgende grote kans is wederom voor FC Tilburg, deze kans wordt zelf ingeleid door de verdediging van ’t Zand. Vegas Morales speelt de bal erg kort terug op de keeper die de bal maar net over de zijlijn kan schieten na druk zetten van Mustapha Houba.

Daarna valt de wedstrijd een tijd stil en voetballen beide ploegen rustig. In de 41ste minuut is er een erg goede actie van Saez die de verdediging makkelijk voorbijloopt maar de bal uiteindelijk over de achterlijn weet te werken.

Na rust gebeurt er nog vrij weinig, totdat in de 54ste minuut Yannick Burleson natrapt en daarvoor de rode kaart ontvangt. ’t Zand moet dus nog 35 minuten verder met 10 man. Na deze rode kaart zou je zeggen dat FC Tilburg druk kan gaan zetten, maar niets in minder waar. De ploeg van trainer Sofus de Rooij oogt niet echt gretig naar de voorsprong.

Na een uur spelen krijgt ’t Zand een erg grote kans, na een goede steekpass van Rico Geeroms komt Matthew Wanner vrij voor het doel, hij wacht te lang en schiet de bal daarna naast. Drie minuten later komt FC Tilburg voor het doel van ’t Zand, na een goede voorzet van Soufiane Allach is er niemand die de bal aan weet te raken en zo komt deze in de handen van de keeper terecht. Na dit moment vinden beide ploegen even rust. Tijdens een blessurebehandeling van Van Broekhoven weten beide ploegen het niet meer. Een man op de tribune roept erg luid: “Ga gewoon voetballen man!”. Maar hier trekt eigenlijk niemand zich iets van aan.

De grootste kans van de wedstrijd is ongetwijfeld de kans van Matthew Wanner, die na een erg goede voorzet van Jordy van der Minne de bal niet in het doel krijgt. Nog steeds kan FC Tilburg niet profiteren van de man-meer-situatie en krijgt ook ’t Zand enkele kansen. Abderrahim Marouane weet nog gevaar te creëren met een actie naar binnen maar hij schiet de bal over het doel van ’t Zand.

De laatste kans van de wedstrijd is wederom voor FC Tilburg, Allach komt door aan de rechterkant, zet voor maar de keeper weet de bal weg te werken en over eigen doel heen te tikken. De stand na 90 minuten blijft dus op 0-0. Na deze stadsderby zijn beide ploegen dus een punt rijker, ’t Zand staat nu op 17 punten na 15 wedstrijden en FC Tilburg op 21 punten na 14 wedstrijden.