Teamcaptain Max Hermens blijft langer bij Tilburg Trappers

Ook teamcaptain Max Hermens heeft voor komend seizoen getekend bij Tilburg Trappers. De 26-jarige center bereikte met de clubleiding een akkoord over een contract tot de zomer van 2025.

Voor Max Hermens was het geen moeilijke keuze om langer bij de Tilburgse club te blijven. “Ik heb het uitstekend naar mijn zin hier en heb vertrouwen in dit team. Als ploeg zetten we stappen en daarnaast is de sfeer in de selectie ontzettend prettig. Dat alles is voor mij reden dat ik blijf”, aldus Hermens.

De ijshockeyer afkomstig uit Zoetermeer heeft een bonk ervaring op het ijs. Inmiddels is Hermens goed ingeburgerd in Tilburg. Naast zijn ijshockeycarrière is hij werkzaam als binnendienstmedewerker bij Van Mossel.

Kracht op het ijs

Ondanks dat de speler van 29 oktober tot 28 december ontbrak vanwege blessureleed, en daardoor 15 duels miste, liet Hermens tijdens het voorbije reguliere seizoen zien wat hij in huis had. In 29 gespeelde wedstrijden kon hij 40 punten overleggen. In de 13 play-off ontmoetingen tegen Tölzer Löwen, Deggendorfer SC en Blue Devils Weiden voegde Trappers nummer 81 nog zes treffers en zeven beslissende passes aan zijn totalen toe.

Zijn assist op de 3-0 van Giovanni Vogelaar in het derde kwartfinale duel tegen Deggendorfer SC betekende zijn vierhonderdste punt in dienst van Trappers. “Een langdurige blessure midden in een seizoen is heel vervelend. Het haalt je uit je ritme. Hoewel je het niet direct terugzag in mijn statistieken speelde ik voor mijn blessure beter dan nadien. Ik had echt weer even tijd nodig om mijn draai te vinden”, vertelt Hermens.

Door naar de halve finale van de play-offs

Voor het eerst sinds vier jaar drong het Tilburgse team weer door tot de halve finale van de play-offs. Hierin dwarsboomde de latere Oberliga Meister, Blue Devils Weiden, de manschappen van oud-coach Doug Mason de weg naar de eindstrijd.

“Vooraf was de opdracht al niet gemakkelijk, want met Weiden troffen we de zwaarst denkbare tegenstander. Een ploeg met maar liefst 20 jongens met DEL of DEL2 ervaring. Toen eerst Ties van Soest en later Branden Gracel ook nog eens wegvielen, werd het een mission impossible. Zeker als je bedenkt dat we Danny Stempher ook al misten. Desalniettemin hebben we gevochten en onze huid zo duur mogelijk verkocht”, zo laat Hermens weten.

Genieten van off-season

Tijdens een duel tegen Deggendorf kreeg de nummer 81 een stevige hit te verwerken en eindigde dat met een harde smak tegen de boarding. Hij had last van zijn schouders. In overleg met de medici zag Hermens af van een operatie aan de gekwetste ledematen.

”Na het seizoen doe ik sowieso een maand lang niets om mijn hoofd leeg te maken en mijn lichaam rust te geven. Dat heeft uitstekend geholpen, want na twee weken was ik pijnvrij. Inmiddels ben ik alweer een maand regelmatig in de gym te vinden. Dat blijf ik doen tot de officiële voorbereiding begint. Verder ga ik vanaf volgende week elke donderdag onder leiding van Paul Vincent met een aantal andere jongens het ijs op in Dordrecht”, aldus Hermens.

LEES OOK:
Leegloop team Tilburg Trappers: ‘Totaal geen reden tot paniek’
Trappers Off Ice: maak kennis met Bjorn Borgman

Vanessa Spaanderman