Rondje langs de velden

Voetbalclub SVG Tilburg in de Wijk Het Zand in stadsdeel Tilburg West | Foto: Gijs Franken / Omroep TIlburg

Het regenachtige weekend in Tilburg zat weer bomvol met sport. Omroep Tilburg zet de uitslagen op een rijtje.

Geschreven door Gijs de Rooij

Voetbal
Heracles Almelo – Willem II 3-2 

Het sprookje van Willem II kwam in Almelo ten einde. Zaterdagavond kwamen de Tricolores na een 2-0 achterstand nog knap terug tot 2-2 maar in de allerlaatste minuut werd alsnog de 3-2 geïncasseerd. Door het falen van andere topclubs handhaaft Willem II zich in de top vier.

Ijshockey 
Saale Bulls Halle – Tilburg Trappers 6-3 

De Tilburg Trappers verloren hun eerste uitwedstrijd van het seizoen bij Saale Bulls Halle. De ploeg van Dave Livingston ging met 6-3 onderuit, al was de uitslag wat geflatteerd. Mede door twee straffen stond het na tien minuten al 3-1 voor de Duitsers. Deze achterstand kwamen de Trappers niet meer te boven en dus keerden de Tilburgers zonder punten huiswaarts.    

Hockey 

Oranje Rood H1 – HC Tilburg H1 2-1 Huizen D1 – HC Tilburg D1 1-0 

De hockeymannen konden niet stunten bij HC Oranje-Rood. In Eindhoven werd de wedstrijd met 2-1 verloren waardoor de Tilburgers blijven steken op een tiende plaats. Ook de hockeyvrouwen moesten het onderspit delven tegen Huizen. In de pormotieklasse werd met 1-0 verloren van de middenmoter waardoor Dames 1 de aansluiting met de top twee verliest.  

Basketbal
HarlemLakers – High Five 63-92 

De basketballers van High Five zijn goed begonnen aan het seizoen. Na opnieuw een overwinning op de HarlemLakers blijven de Tilburgers ongeslagen met drie overwinningen uit drie wedstrijden. Aankomende zaterdag staat de wedstrijd tegen laagvlieger CBV Binnenland op het programma.  

Volleybal 

Volley Tilburg H1 – VV Utrecht 3-0 Volley Tilburg D1 – Ledûb Volleybal 0-3 
Gepidae H1 – Hajraa 4-0 Gepidae D1 – Donki Sjot 3-1 


De heren van Volley Tilburg behouden hun 100% score. In de thuiswedstrijd tegen VV Utrecht werd met 3-0 gewonnen. De dames konden dit weekend in de thuiswedstrijd tegen Ledûb Volleybal niet winnen. Door een 0-3 zakken de dames naar een tiende plaats. De studenten van Gepidae beleefden wel een goed weekend. Zowel de heren als de dames wisten hun thuiswedstrijd overtuigend te winnen. 

Amateurvoetbal 
Sarto leed op bezoek bij CVV Zwervers zijn eerste nederlaag van het seizoen. Na het gelijkspel van vorige week vinden we de geel-blauwen terug op een twaalfde positie. SC ’t Zand zette een monsterscore neer. De Tilburgers walsten over ONA heen en maakten maar liefst negen doelpunten.

 SV Reeshof wist ook zijn tweede wedstrijd van het seizoen te winnen, Berkdijk werd met 3-1 verslagen. Gudok won zondag met 1-4 van hekkensluiter RWB. Door deze overwinning staat de ploeg uit de Reeshof na twee wedstrijden bovenaan in de 3e klasse B. In dezelfde competitie wist ook Zigo de tweede wedstrijd van het seizoen te winnen. De Tilburgers staan op een vierde plaats achter Gudok. 

FC Tilburg, Were Di, WSJ, SVG, Merlijn en OVC’26 beleefden allen geen goed weekend. Zij gingen stuk voor stuk onderuit in hun competitie. SVSSS pakte wel een punt tegen Vianen Vooruit. In Vianen werd met 4-4 gelijkgespeeld. Jong Brabant behield, na een 2-2 gelijkspel, zijn ongeslagen status en staat nu vijfde in de 4e klasse D. 

CVV Zwervers – Sarto 2-1 SC ’t Zand – ONA 9-0 
SV Reeshof – Berkdijk 3-1 RWB – TSV Gudok 1-4 
Zigo – Gilze 1-0 FC Tilburg – Rijen 0-2 
Viola – Were Di 1-0 WSJ – Gesta 2-3 
TVC Breda – SVG 3-1 NOAD’32 – TSVV Merlijn 2-1 
Vianen Vooruit – SVSSS 4-4Blauw Wit’81 – OVC’26 3-2 
Riel – Jong Brabant 2-2 


 

Omroep Tilburg