Geruststellende uitslag voor Fran Sol

Tilburg – Vorige week werd bekend dat Willem II-spits Fran Sol een tumor had in zijn teelbal. Dit maakte Sol zelf bekend na de zege in de KNVB Beker op sc Heerenveen.

Deze week heeft onderzoek uitgewezen dat de tumor niet kwaadaardig is en Sol niet ziek is. Verwacht wordt dat hij aankomend weekend tegen AZ nog ontbreekt. Wel wordt verwacht dat hij al volgende week weer zal aansluiten bij de training.

In afwachting van de uitslag kon de Spaanse spits vorig weekend niet meespelen in de met 1-3 verloren thuiswedstrijd tegen nummer 2, Ajax.

Op de training van donderdag 2 november was de Spaanse spits toeschouwer. Hij wilde zijn verhaal graag aan de Nederlandse media vertellen, maar de club gaf hiervoor geen toestemming. Wel heeft Sol zijn verhaal aan verschillende Spaanse media weten te vertellen.

De clubleiding van Willem II vindt dat Sol buiten de media moet blijven zolang zijn emoties nog niet tot rust zijn gekomen. De Spanjaard zal zaterdag toeschouwer zijn bij de wedstrijd AZ – Willem II.

Omroep Tilburg