Opnieuw ruime overwinning voor Volley Tilburg

Tilburg – De dames van Volley Tilburg deden goed zaken in de laatste thuiswedstrijd van 2017. Het Goudse VollinGo werd met ruime cijfers aan de kant gezet waardoor de Tilburgsen hun eerste positie in de eerste divisie verstevigden. Met setstanden 28-26, 25-10, 16-25 en 25-13 werd een overtuigende 3-1 overwinning geboekt.

Daar zag het in de eerste set nog niet direct naar uit. Pas vanaf 15-13 werd een gat geslagen dat tot 23-18 intact bleef. Vervolgens werd het 26-26 en was de spanning volledig terug in de wedstrijd. Een grandioos ‘killblok’ van Volley Tilburg zorgde echter voor de setwinst.

Volley Tilburg maakte het zich in de tweede set een stuk makkelijker door vanaf het eerste fluitsignaal een aanzienlijk gat te creëren. VollinGo kwam er niet meer aan te pas en met meer dan dubbele cijfers werd deze set afgesloten.

Vervolgens waren de rollen omgedraaid en lieten de Tilburgsen alle lijnen vieren. Door miscommunicatie en gebrek aan focus gleed de set langzaam uit handen in de richting van VollinGo.

In de vierde set klopte alles weer en na een aanvankelijk gelijk opgaande strijd (11-10) gaf Volley Tilburg gas. Het midden werd gevonden, de buitenaanvalsters pompten de ballen er met hun laatste krachten goed in en ook serverend werd de druk opgevoerd. Zo werd ook deze set op overtuigende wijze binnengehaald.

Door deze 3-1 overwinning staat Volley Tilburg nu twee punten los van de nummer twee. Volgende week reist het team met een goed gevoel af naar Haarlem om het in de laatste pot van 2017 op te nemen tegen de huidige nummer zes: Spaarnestad.

Door: Finke van der Markt en Theo van Etten

Omroep Tilburg