Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Na Olmympische finale danst Lindsay van Zundert over Tilburgs ijs

Lindsay van Zundert (foto: Piet van Es).

Lindsay van Zundert is net terug uit Peking, van de Olympische Wintspelen, maar doet deze week alweer mee aan de Challenge Cup in Tilburg. Dat is tegelijkertijd ook het Nederlands Kampioenschap Kunstrijden.

De Challenge Cup is het grootste evenement voor kunstschaatsen in Nederland. Van komende donderdag tot zondag is de hele Nederlandse, maar ook een groot deel van de internationale top in het IJssportcentrum in Tilburg te vinden.

Winterspelen
De grote publiekstrekker is de 17-jarige Lindsay van Zundert uit Etten-Leur. Ze is net terug van de Olympische Winterspelen in China, waar ze een achttiende plek behaalde bij het kunstrijden. Sinds 1976 was het geen enkele Nederlandse kunstschaatsster gelukt om de Spelen te halen.

Van Zundert is zaterdag in Tilburg te zien op de korte kür en zondag rijdt ze de vrije kür bij de senioren vrouwen. Deze onderdelen reed ze ook in Peking en daar kwam ze tot een een totaalscore van 175,81, haar beste resultaat ooit. De Olympische Kampioene Anna Sjtsjerbakova scoorde overigens 255,95 punten.

Kwalificatiemoment
Het gaat tijdens de Challenge Cup wel ergens om. Het toernooi is namelijk ook het Nederlands Kampioenschap. Daarmee is het ook een kwalificatiemoment voor de Nederlandse deelnemers voor het Wereldkampioenschap in het Frans Montpellier eind maart.

De Tilburgse ijsbaan is geen onbekend terrein voor Lindsay van Zundert. Ze traint afwisselend op de ijsbaan in Stappegoor en de ijsbaan in Eindhoven. Het is de eerste keer dat de Challenge Cup naar Tilburg komt en het prestigieuze internationale toernooi komt ook in 2023 en 2024 naar Stappegoor.

Collin Beijk