Max Verstappen-superfans trekken half Europa door: ‘Imola, here we come!’

Bas en Ingrid hebben zin in een nieuw Formule 1 avontuur (foto: Omroep Brabant).

Nog een nacht slapen en dan stappen Bas van Bodegraven en zijn vriendin Ingrid Kattestart in de camper. Samen gaan ze deze zomer de Formule 1-races volgen: het Tilburgse stel is groot fan van Max Verstappen en toert een half jaar lang heel Europa door om de Limburger te volgen.

Dat doen ze niet alleen voor de lol, maar ook om hun duizenden fans op het eigen YouTube-kanaal van de laatste informatie te voorzien.

“We hebben extra camera’s op het dashboard geïnstalleerd om te kunnen laten zien waar we zijn en hoe onze toer verloopt”, zegt Bas tegen Omroep Brabant. Glunderend zit hij achter het stuur van zijn Mercedes Hymer uit 2006.

“Die werd echt te oud en te traag.”

De kolossale camper kwam dit jaar in de plaats van het ‘oudje’ uit 1980 waarmee ze de afgelopen jaren de Formule 1 volgden.

“Die werd echt te oud en te traag”, geeft Bas toe. “Vooral in de bergen was dat een probleem, want dan ging het zo langzaam dat ik vaak bang was dat de vrachtwagens ons in zouden halen.”

De camper is volledig ‘geswapt’ in de kleuren van Max Verstappen. “Overal waar we komen trekken we de aandacht”, zegt Ingrid. “Andere Formule 1-fans herkennen ons en als we op een camping arriveren staan er meteen al mensen om ons heen.”

“Daar hoeven wij ons niet tussen te mengen.”

De kans dat ze Max Verstappen zullen ontmoeten is heel erg klein, denken ze allebei. “Maar daar is het ons niet om te doen. We weten dat hij er rijdt en dat hij het al druk genoeg heeft met alle belangstelling die er voor hem is. Daar hoeven wij ons niet tussen te mengen.”

De eerste halte wordt er trouwens een met een romantisch tintje. Vanuit Tilburg rijden Bas en Ingrid vrijdag naar het Zwitserse plaatsje Saas-Fee waar ze elkaar in 2003 leerden kennen. Hij vroeg haar ook ten huwelijk in Saas-Fee. “Maar vanwege corona hebben we het huwelijk uit moeten stellen, dat wordt nu pas september volgend jaar.”

Vanuit Zwitserland rijden de Max-fans door naar Italië, waar op 24 april de eerste rit van Max Verstappen gepland staat. “Imola, here we come!”

LEES OOK: Zenuwen bij Max-superfan Bas in Abu Dhabi: ‘Gekker dan dit wordt het niet’

Omroep Brabant